Alacak verecek davasında işyerini bastı, 3 kişiyi rehin aldı

İstanbul Esenyurt’ta internet üzerinden satış yapan bir işyerini alacak verecek meselesi yüzünden basan şahıs, içeride bulunan 3 kişiyi rehin aldı.  Rehineler itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, saatler süren uğraş sonucunda ikna edilemeyen adam, polis operasyonuyla gözaltına alındı.

Esenyurt ilçesine bağlı Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde bulunan bir sitedeki eski iş yerinin üç gün sonra kapanacağını öğrenen ve patronundan alacağı olan şahıs, sinirlenerek dün akşam saatlerinde iş yerini bastı. O sırada iş yerinde bulunan üç kişi, öfkeli şahıstan korunmak için kendini odaya kilitleyerek camdan yardım istedi. Çevredeki vatandaşların durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

REHİNELER İTFAİYE MERDİVENİYLE KURTARILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi geldi. Odada kilitli durumda olan rehineleri kurtarmak için harekete geçen ekipler, öfkeli şahıs ile konuşarak rehineleri itfaiye merdiveni ile camdan kurtardı.

İş yerinin kapısına ofisteki eşyalara dayayarak polislerin girmesini engellemek isteyen şahıs, patronunun gelmemesi durumunda kendisini camdan atacağını söyledi. Bir süre sonra kapıdaki engelleri aşan polis ekipleri, cam kenarında oturan şahsı ikna etmeye çalıştı. Saatler süren ikna çalışmaları sonucunda teslim olmayan şahıs, özel harekat polislerinin kurtarma operasyonu ile gözaltına alınarak karakola götürüldü.

 İKİ YIL BOYUNCA PARASINI ALAMAMIŞ

Öfkeli şahsı saatlerce telefondan ikna etmeye çalışan Hasan Karataş isimli esnaf, yaşananları şöyle anlattı:

"Şahıs saat 16.30 sıralarında iş yerine girmiş. Daha sonra siteye itfaiye ekipleri geldi. Tabi biz ne olduğuna bakmak için gittik ve bir kişinin eski iş yerinden iki yıl boyunca parasını alamadığını öğrendik. Üç gün sonra iş yerinin boşaltılacağını öğrenince de sinirlenen şahıs, iş yerini basmış. O sırada ben camdan telefon numaramı verdim adama ve beni aramasını söyledim. Bir süre sonra beni aradı ve ‘Benim ailem çok zor durumda, babam intihar etti ve bende intihar edeceğim” dedi. Bu sözler üzerine ben ‘yapma kardeşim bak özel harekat polisleri de geliyor, üç kişiyi de rehin almışsın onları bırak bari' dedim. Bu sözlerim üzerine ‘benim onlarla bir problemim yok isterseler gidebilirler' dedi.” 

Kaynak: İHA

İstanbul esenyurt alacak verecek davası