Fırat Delibaş yakalandı

Fırat Delibaş yakalandı

Hakkında İstanbul'da kapkaç terörü estirdiği, organize şekilde suç işlemeye devam ettiği ve yağma kalkışması iddiaları bulunan firari Fırat Delibaş, yağmaya kalkışma suçlamasından kesinleşen 5 yıllık cezası nedeniyle yakalanıp cezaevine konuldu.

İHA'nın haberine göre hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan Fırat Delibaş, İstanbul'da yakalandı.  Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Delibaş, cezaevine teslim edildi. 

Fırat Delibaş'ın, 2017 yılında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ve yargılandığı davada aldığı 5 yıllık hapis cezasının onandığı öğrenildi.

YAĞMA SUÇUNDAN 12 YIL YEDİ, 5 YIL CEZA KESİNLEŞTİ, SUÇ ÖRGÜTÜ SUÇLAMASINDA ZAMANAŞIMI

Hakkında kapkaç, yağma ve gasp iddiaları bulunan Delibaş, kapkaç ve hırsızlık mallarını evlere depolaması ve sokakları kameralarla izlemesi iddialarıyla gündeme gelmişti.

Delibaş, birçok suç kapsamında yargılanmış, Yılmaz Ertekin'e yönelik yağmaya kalkışma suçundan 12 yıl hapis cezası ile cezalandırılmış, yapılan indirimlerle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Delibaş'ın, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek suçundan kurulan mahkumiyet suçunun temyiz incelenmesinde ise 15 yıllık zamanaşımı dolması nedeniyle bu hüküm bozularak Delibaş hakkında açılan kamu davası da düşmüştü.

Fırat Delibaş İstanbul