İstanbul'da metro simgesi tartışması

İstanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Metrosu'nun yeni simgesi olarak bir fotoğraf paylaştı. Simgeye, İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan itiraz geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul için yeni metro simgesi duyurusu yaptı. 

Bakan Karaismailoğlu, yeni simgenin olduğu fotoğrafı “İstanbul’da metronun yeni simgesi! I ❤️ U” notuyla paylaştı. İstanbul’daki metro hatlarının simgesi “M” harfiydi.

İBB'DEN İTİRAZ: M OLARAK KALACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan da konuya ilişkin bir açıklama geldi. Ongun, "Sayın Bakan, İstanbul'daki metronun simgesi 1992'den beri M'dir. Siz İBB'de görevdeyken de öyleydi, İstanbul'da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul'a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil" ifadelerini kullandı. 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'DAN YENİ PAYLAŞIM: METROLARDA U DEVRİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'dan metrolarla ilgili yeni bir paylaşım geldi. Karaismailoğlu, "İstanbul metrolarında U devri" ifadesini kullanarak yapımı süren hatların görselini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda da "M" harfi yer aldı. Altında ise bir video paylaşıldı.

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul İstanbul metrosu Adil Karaismailoğlu