İstanbul'da ilk "yeni normal" denetimi yapıldı! İşte mekanların tedbir karnesi

İstanbul'da ilk "yeni normal" denetimi yapıldı! İşte mekanların tedbir karnesi

İstanbul'un Kadıköy, Beşiktaş ve Kadıköy ilçelerinde yeni normalin ilk koronavirüs denetimi Valiliğin talimatıyla gerçekleştirildi. 3 ilçede kafe ve restoranlarda genel olarak tedbirlere uyulduğu tespit edildi.

Türkiye 1 Haziran'dan itibaren Yeni Normalleşme dönemine geçiş yapmıştı. Bu kapsamda birçok kısıtlama kaldırılmıştı. Geçtiğimiz Cuma gününden itibaren de ülke genelinde koronavirüs tanısı konmuş vaka sayısı artış gösterdi. İstanbul Valiliği ve İl Hıfzıssıha Kurulunun aldığı karar ile il genelinde artış yaşanmaması için polis ekipleri gece saatlerinden itibaren birtakım denetlemeler gerçekleştirdi.

KADIKÖY

Saat 24.00 itibariyle kapanması gereken iş yerlerini denetleyen ekipler, ünlü Bağdat Caddesi ve çevresinde denetimlerini yoğunlaştırdı. 33 mekanın denetlendiği uygulamada esnafın kısıtlamaya uyduğu gözlemlendi. Ayrıca ekipler, sosyal mesafeye uyum, maske kullanımı ve hijyen konularını da denetledi. 'Gel al' ya da 'paket servis' hizmetine devam eden iş yerlerinin de çalışma ruhsatındaki saatlere uyulması istendi. Kadıköy genelinde yasaklara uyulduğu gözlemlenirken Vali Yerlikaya'nın talimatıyla bu denetimler bir süre daha devam edecek.

BEŞİKTAŞ 

Yeni normalleşme dönemiyle birlikte Beşiktaş'ta bulunan mekanlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Polis ekipleri denetleme esnasında mekanlarda bulunan vatandaşlara maske kullanımı ile sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri ikazında bulundu. Saat 24.00'dan sonra açık olan 3 işletmeye ve bir kişiye cezai işlem uygulandı.

FATİH

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kafe ve restoranlarda denetimlerde bulunmaya devam ediyor. Ekipler ilçede bulunan kafe ve restoranlarda akşam saatlerinde denetim gerçekleştirdi. Ekipler mekanlarda sosyal mesafe, dezenfektan ve ateş ölçme gibi uygulamaların yapılıp yapılmadığı noktasında incelemelerde bulundu. Genel olarak belirlenen kurallara uyulduğu gözlenirken, kuralların ihlal edildiği iş yerleri ise ekipler tarafından uyarıldı.

İstanbul yeni normal koronavirüs