İstanbul'da duraklarda HES kodu yoğunluğu

İstanbul koronavirüs

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulamaya konulan HES kodu ile toplu ulaşım kullanımı, dün itibarıyla başladı. Bugün, HES kodunu, İstanbulkart ile eşleştirmeyenler metrobüse binemedi. 

İstanbul'da 15 Ocak itibarıyla, koronavirüs tedbirleri kapsamında, toplu ulaşımda HES kodu eşleştirmesi zorunluluğu getirilmişti. Karar geçiş süreci olduğundan dolayı esnetilmiş, dün akşam saatlerinden itibaren ise uygulama başlamıştı. 

HES KODU OLMAYANLAR ARAÇLARA BİNEMEDİ

Bugün de Avcılar’daki metrobüs durağına gelen büyük bölümü yabancı uyruklu yolcular uygulamadan habersiz oldukları için toplu taşımayı kullanamadı. Bazıları İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa önündeki İstanbul Kart İşlem Merkezi’ne giderek eşleştirme yaptı.

İstanbul'da duraklarda HES kodu yoğunluğu - Resim : 1

Turnikelerdeki güvenlik görevlileri de yolculara, bu konuda yapabilecekleri bir şey olmadığını, cep telefonu ile HES kodunun eşleştirilebileceklerini söylediler. Duraktan ayrılmadan cep telefonlarıyla eşleşme yapmak isteyenler nedeniyle turnike önlerinde yoğunluk oluştu. Aynı yoğunluk Şirinevler’deki metro istasyonunda da görüldü.

İstanbul'da duraklarda HES kodu yoğunluğu - Resim : 3

 

HES KODU EŞLEŞTİRMESİ NASIL YAPILIR?

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile e-Devlet üzerinden alınan HES kodu ve İstanbulkart eşleştirmesi, İstanbul Kart İşlem Merkezi ile İBB'nin kullanıma sunduğu https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ adresinden yapılıyor.

İnternet üzerinden yapılan eşleştirme işleminde, HES kodu ve istenilen diğer bilgiler form alanına doldurularak HES kodu ile ulaşım kartları eşleştirilebiliyor. 

Kaynak: DHA

HES kodu İstanbul