İstanbul'da baraj doluluk oranları yüzde 47,20'ye yükseldi

İstanbul'da baraj doluluk oranları yüzde 47,20'ye yükseldi

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranları yükselmeye devam ediyor. Bugün itibarıyla İSKİ, barajlardaki doluluk oranının yüzde 47,20 olduğunu duyurdu.

İstanbul'da kritik seviyelere kadar düşen barajların doluluk oranı yağışlarla birlikte artmaya devam ediyor.  İSKİ'nin son verilerine göre, İstanbul'da baraj doluluk oranı, 15 Şubat 2021 itibarıyla yüzde 47,20'ye yükseldi. Dün bu oran, yüzde 46,44'tü. 

Alibey Barajı’nın doluluk oranı ise yüzde 50’yi geçti. Beklenen mevsimsel yağışların 2020 yılında düşmemesi nedeniyle barajlar son 10 yılın en düşük doluluk oranına gerilemişti. İstanbul'da etkili olan yağmur ve kar yağışı sonrası barajların genel doluluk oranı yüzde 47.20’ye yükselirken, beyaza bürünen Alibey Barajı’nın doluluk oranı da yüzde 53.09’a ulaştı.

Havadan çekilen görüntülerde ise daha önce keçi ve koyunların otladığı alanların yeniden suyla dolmaya başladığı ve su seviyesinin Güzelce Kemeri’ne kadar geldiği görüldü. İSKİ verilerine göre ise barajların genel doluluk oranı Ocak ayında yüzde 40.39’iken Şubat ayında 6.81 artış ile yüzde 47.20 seviyesinde ulaştı. Su seviyesinin karların erimesiyle daha da artması tahmin ediliyor.

İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla birlikte bu oranın daha da artması bekleniyor. Kar yağışının da kentte bugün ve yarın devam edeceği yönünde Meteoroloji tarafından tahminler yapılıyor.

Kaynak: Haber Global TV

baraj doluluk oranları İstanbul