İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kabe fotoğrafına ilişkin soruşturma başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kabe fotoğrafına ilişkin soruşturma başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin resen soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Boğaziçi Üniversitesi önündeki eylemlerde Kabe fotoğrafının yere serilmesini kınadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi olayı ile ilgili olarak ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

ALİ ERBAŞ'TAN TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi önündeki eylemlerde Kabe fotoğrafının yere serilmesini kınadı. Erbaş açıklamasında, "Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe'ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız" dedi.

TEPKİ YAĞMIŞTI

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), dün Boğaziçi Üniversitesinde bir grup tarafından açılan sergiyle ilgili, "Bu sergideki bir resimde İslam’ın en mukaddes mekanı, Müslümanların kıblesi Kabe-i Muazzama haysiyetsizce tahkir ve tahrif edilmiştir. Bu ahlaksızlığın sanat kisvesiyle meşrulaştırılmasını ve üstüne üstlük hadsizce savunulmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz." açıklamasını yaptı.

BİSAK'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitemizde rektör atamasını protesto etme bahanesiyle perşembe günü Güney Meydan'da hiçbir meşru temele dayanmayan, ne idiği belirsiz kişilerce bir resim sergisi açılmıştır. Bu sergideki bir resimde İslam’ın en mukaddes mekanı, Müslümanların kıblesi Kabe-i Muazzama haysiyetsizce tahkir ve tahrif edilmiştir. Bu ahlaksızlığın sanat kisvesiyle meşrulaştırılmasını ve üstüne üstlük hadsizce savunulmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü olarak üniversitemiz dahilinde İslami değerlerimizin fütursuzca alaya alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

 

 

 

Kaynak: İHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Boğaziçi Üniversitesi