İstanbul boşaldı! Tadını ise turistler çıkardı

DHA
İstanbul boşaldı! Tadını ise turistler çıkardı

Bayram tatilinin 9 güne çıkması aynı zamanda okulların tatil olmasını da fırsat bilen vatandaş tatil beldelerine akın etti. Boş kalan İstanbul'un tadını ise yabancı turistler çıkardı.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından İstanbul adeta boşaldı. Bayram tatilini İstanbul'da geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler ise İstanbul'un tadını çıkardı.

En çok tercih edilen yerlerin başında gelen Tarihi Mısır Çarşısı da 4 günlük bayram tatili nedeniyle bugün son kez ziyarete açıldı.

Elazığ'dan bayram için İstanbul'a gelen Halise Özkan, "İstanbul kültürel bakımdan çok zengin bir şehir. Biz de Elazığ'dan geliyoruz. Sevdiklerimiz var onları ziyarete geldik hem de İstanbul'un boşalmışken bir keyfini çıkaralım dedik" dedi.

İstanbul boşaldı! Tadını ise turistler çıkardı - Resim : 1

9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul'da geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin tercihi Tarihi Mısır Çarşısı oldu. Bayram tatili nedeniyle 4 gün kapalı olacak olan tarihi çarşıya gelenler hem gezdi hem de alışveriş yaptı.

Çarşı esnafı, alışveriş yoğunluğunun oldukça azaldığı belirtirken, yerli ve yabancı turistler ise bayram sakinliğini fırsat bilerek İstanbul’a gezmeye geldiklerini ifade etti. Çarşıda kuruyemişçilik yapan Mehmet Suat, "4 gün bayram tatili var, herkes rızkını alıyor.

Öyle ahım şahım bir şey değil ama herkes rızkını alıyor. Yabancı turistler de geliyor. Burası turistik yer olduğu için pek yerliye hitap etmiyor. Özellikle burası yabancılara hitap ediyor. Fıstığından tut baharatına kadar canları ne istiyorsa alıyorlar" diye konuştu.

"İSTANBUL BOŞKEN KEYFİNİ ÇIKARMAK İSTEDİK"

Elazığ’dan bayram için İstanbul’a gelen Halise Özkan, "İstanbul kültürel bakımdan çok zengin bir şehir. Biz de Elazığ’dan geliyoruz. Sevdiklerimiz var onları ziyarete geldik hem de İstanbul’un boşalmışken bir keyfini çıkaralım dedik.

Çünkü her geldiğimizde mutlaka Mısır Çarşısı’na ve Kapalı Çarşı’ya uğruyoruz. Herkese mutlu huzurlu barış dolu bayramlar diliyoruz" dedi. Kuyumcu Cihan Taşkın ise 18 yıldır gördüğü en sakin yaz olduğunu vurgulayarak, "Mısır Çarşısı’nda kuyumcuyuz. Bu yaz diğer yazlara göre işlerimiz çok sakin. İstanbul boşaldı. Yerli yabancı turistlerde bu sene baya azalma oldu. Sakin bir şekilde bekliyoruz. Biz burada 4 kişi çalışıyoruz. 18 senedir buradayız. Ben kendim buradayım yani. Ve 18 senedir ilk defa bir yaz sezonu bu kadar sakin geçiyor. Normalde mart gibi işlerimiz açılıyor, başlıyor. Haziran oldu, bitecek iş yok. Sakin geçiyor baya" ifadelerini kullandı.

İstanbul’a Kore’den geldiğini belirten Kim Juhi, "İstanbul’a geldik, çok güzel. Tekrar geleceğim. Türkiye seni seviyorum" dedi.