İstanbul Boğazı'nda yatta 'korona' partisi: Sokak kısıtlamasında doğum günü organizasyonu düzenlediler

İstanbul boğazı Beşiktaş koronavirüs

İstanbul'da Beşiktaş Kuruçeşme'de bir grup koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında yatta doğum günü partisi düzenlendi. Polis ekipler yata baskın düzenledi, cezai işlem yapıldı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele nedeniyle alınan tedbirler kapsamında mekanlar kapatılmıştı. Yayınlanan genelgeler sonrası geçici olarak kapatılan gece kulüpleri üzerinde denetimlere hız kesmeden devam eden Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denizdeki yat ve teknelerde toplanarak parti yapmaya çalışanlara da göz açtırmıyor.

TEKNEDEN YÜKSEK SESLİ MÜZİK GELDİĞİ FARK EDİLDİ

Bu kapsamda önceki gün sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saat 22.00 sıralarında kara ve denizde rutin denetimlere devam eden Beşiktaş polisi, Kuruçeşme’de bir tekneden yüksek sesli müziklerin geldiğini fark etti. Bunun üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tekneye baskın düzenledi. Yatın içerisinde doğum günü partisi düzenlendiği gören polis ekipleri, içeridekilerin sokağa çıkma kısıtlamasını delmelerinin yanı sıra sosyal mesafeye uymadığını ve maske takmadıklarını belirledi.

İstanbul Boğazı'nda yatta 'korona' partisi: Sokak kısıtlamasında doğum günü organizasyonu düzenlediler - Resim : 1

PARTİ PAHALIYA PATLADI

Partiyi sonlandıran Beşiktaş polisi, “Umumi Hıfzısıhha Kanununa Muhalefet” suçundan 14 kişiye 45 bin 500 lira idari para cezası uyguladı. 

İşlemlerin ardından tekne boşaltılırken, sahibine ise Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli işlemlerin yapıldığı öğrenildi. 

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini denetimlere hız kesmeden devam edeceği ve parti yapılmasını izin verilmeyeceği öğrenildi.

İstanbul Boğazı'nda yatta 'korona' partisi: Sokak kısıtlamasında doğum günü organizasyonu düzenlediler - Resim : 2

İstanbul Boğazı'nda yatta 'korona' partisi: Sokak kısıtlamasında doğum günü organizasyonu düzenlediler - Resim : 3

Kaynak: İHA

İstanbul boğazı koronavirüs Beşiktaş