İstanbul Boğazı'nda balıkçı teknesine gemi çarptı

Yavuz Sultan Köprüsü altında bir balıkçı teknesine As Rosaila adlı gemi çarptı. Balıkçı teknesi battı, 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

İstanbul Boğazı'nda geminin çarpması sonucu batan teknedeki bir kişi yaşamını yitirdi, iki kişi kurtarıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün altında "AS ROSAILA" isimli bir gemi ile içinde 3 kişinin bulunduğu 7 metre boyundaki bir balıkçı teknesi çarpıştı.

Durumun bildirilmesi üzerine "KURTARMA-12" ve "MEHMETÇİK" römorkörü ile "KEGM-8" ve "TAHLİSİYE-1" botu ve balıkadamları olay yerine gönderildi.

Ekiplerce sudan çıkartılan 2 kişi, Rumelifeneri'ne götürülerek sağlık ekiplerine teslim edildi. Kazada 2 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında As Rosaila isimli bir gemiyle içinde 2 kişi bulunan 7 metre boyundaki bir balıkçı teknesinin çatışması* üzerine Kurtarma-12 ve Mehmetçik römorkörümüz, KEGM-8 ve TAHLİSİYE-1 botumuz ve balıkadamlarımız ivedilikle olay bölgesine gönderildi"  denilmişti. 

Not: Denizcilikte 'çatışma' ifadesi, iki teknenin birbirlerine çarpması, vurması ve istemeden yaslaması hallerinde kullanılıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

gemi kazası