İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, hakkındaki iddialara cevap verdi

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "28 Şubat sürecinde İstanbul Barosu neredeydi?" ve "15 Temmuz sürecinde ve 15 Temmuz davalarında İstanbul Barosu neredeydi?" sorularına cevap verdi.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Haber Global ekranlarında yayınlanan Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Neden? programına telefonla bağladı. Durakoğlu, "28 Şubat sürecinde İstanbul Barosu neredeydi?" ve "15 Temmuz sürecinde ve 15 Temmuz davalarında İstanbul Barosu neredeydi?" sorularına cevap verdi.

Durakoğlu, 28 Şubat sorusuna “28 Şubat’la ilgili çok bir bilgim yok. Ekibimin 28 Şubat’la bir ilgisi yok, ekibim yönetimde değil. Ama 28 Şubat’la ilgili İstanbul Barosu’nun ne yaptığını bilmek isteyenler, o dönemde yönetimde olanlara ve şimdi nerelerde olduğuna bakarlarsa farklı bir noktaya gelebilirler.” diyerek yanıt verdi. 

15 Temmuz'la ilgili soruyu da cevaplayan Durakoğlu “15 Temmuz’la ilgili İstanbul Barosu’na yöneltilecek tek bir olumsuz şeyin olamayacağını düşünüyorum. İstanbul Barosu 15 Temmuz’la ilgili olarak hiçbir meslek odasının hiçbir STK’nın yapmayacağını yapmıştır. O da hala resmi internet sitemizde durur. Daha darbeyi kimin yaptığı belli değilken İstanbul Barosu demokrasiye bağlılığını belirten tek kuruluştur. O nedenle 15 Temmuz süreciyle ilgili olarak İstanbul Barosu’na kimsenin olumsuz söz söyleme hakkı söz konusu değildir. Ama İstanbul Barosu’nun 15 Temmuz öncesiyle ilgili söyleyeceği çok şey olmuştur ve söylemiştir. Hatta bazı meslektaşlarımızın ‘darbeci baro’ söylemlerine rağmen bu söylemlerinde İstanbul Barosu ısrar etmiştir. Bugünkü iktidarın FETÖ ile beraber hareket ettiği zamanda İstanbul Barosu tavrını net olarak ortaya koymuştur. Olup bitenlere hiçbir zaman rıza göstermemiştir. Ergenekon ve Balyoz davalarında bizzat tavır almak suretiyle onların ‘sahte dijital delillerle oluşturulmuş davalar’ olduğunu söyledik. Hatta Balyoz davasına girip o davada da şimdi bir kısmı hapishanede bir kısmı da yurt dışında kaçak olan hakimlere ayar vermiştir. Biz o süreçlerden alnımızın akıyla çıktık.” ifadelerini kullandı. 

mehmet durakoğlu 15 Temmuz