İstanbul Ataşehir'de evde ölü bulunan Çilem Büşra Yılmaz soruşturmasında flaş gelişme

İstanbul
İstanbul Ataşehir'de evde ölü bulunan Çilem Büşra Yılmaz soruşturmasında flaş gelişme

İstanbul Ataşehir'de geçtiğimiz günlerde erkek arkadaşı hakkında kendisini darp edip kolunu kırdığı gerekçesiyle şikayetçi olan 32 yaşındaki kadın yaşadığı evinde ölü bulundu. Kadının erkek arkadaşı olan şahıs “intihara yönlendirmek ve yardım etmek” suçlamasıyla tutuklandı.

İstanbul Ataşehir'de Kayışdağı Mahallesi'nde Pazartesi günü saat 22.00 sıralarında Çilem Büşra Yılmaz (32) erkek arkadaşı S.Ö. ile evde tartıştı.

Çilem Büşra Yılmaz bir süre sonra S.Ö.'yü cep telefonuyla görüntülü aradı. Bu konuşmanın sonrasında S.Ö. polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Eve giren sağlık ekipleri yerde hareketsiz şekilde yatan Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gözaltına alınan S.Ö., dün Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

3 GÜN ÖNCE ŞİKAYET

Büşra Yılmaz, 2 Haziran'da kolunun kırılması üzerine S.Ö.'den şikayetçi oldu. Bu şikayet üzerine 3 Haziran'da ifadesine başvurulan S.Ö., serbest bırakıldı. Yılmaz'ın S.Ö. hakkında daha önce uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

İKİ FARKLI SORUŞTURMA

S.Ö. hakkında genç kadının kolunun kırılması üzerine şikayetçi olması ve kadının şüpheli görülen ölümü üzerine iki soruşturma başlatıldı.

TUTUKLAMA KARARI

Yılmaz’ın kolunun kırılması olayı ile ilgili açılan ‘Aile içi şiddet’ soruşturması çerçevesinde ifadesi alınan S.Ö., savcılık tarafından tutuklanma talibiyle mahkemeye sevk edildi. S.Ö., mahkemeden önce Yılmaz’ın ölümünü soruşturan Cumhuriyet savcısı tarafından da ifadesi alındı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilen S.Ö., “intihara yönlendirmek ve yardım etmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA

İstanbul Ataşehir Kayışdağı Mahallesi Çilem Büşra Yılmaz