İsmail Saymaz, Meral Akşener'in savcılığa verdiği dilekçenin detaylarını paylaştı

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında başlatılan FETÖ soruşturmasını hatırlatarak İYİ Parti Genel Sekreteri ve Akşener'in avukatının savcılığa verdiği dilekçenin detaylarını aktardı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Haber Global ekranlarında yayınlanan "Sansürsüz" programında Meral Akşener'in savcılığa verdiği dilekçenin detaylarını anlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında "FETÖ soruşturması" açtığını hatırlatan Saymaz, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Meral Akşener'in avukatının savcılığa verdiği dilekçede Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şahit olarak gösterdiğini ifade etti. 

Saymaz, dilekçede şu ifadelerin kullanıldığını aktardı:

"Müvekkilim Sayın Meral Akşener hakkında 2016 yılında FETÖ soruşturması tebligat yapılmadan başlatılmıştır. 3 yıl sonunda 23 Haziran yerel seçimlerde apar topar gizlilik kararı alınmıştır. 1 yılı aşkın bu gizlilik kararı devam etmektedir. Müvekkilim Meral Akşener’in gizlilik kararı kaldırılsın dilekçelerine cevap bile verilmemiştir. 4 yılı aşkın süredir devam ettirilen bu soruşturma siyasi malzemeye dönüştürülmüştür. 'At izinin it izinin’ ne olduğu aydınlatılsın. MİT Cumhurbaşkanı'na bağlıdır. O halde Cumhurbaşkanı tarafından 7 Ağustos'ta yapılan açıklamada İYİ Parti ve Meral Akşener'e ilişkin yerli ve milli vurgusu yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı'nın  istihbarat birimlerinden ve gerekli kurumlardan bilgi almaksızın böyle bir açıklama yapması söz konusu olamaz. Belli bir dönem tercih ve karar alma süreçlerinde yanıltıldığını defalarca dile getiren Cumhurbaşkanı'nın kamuoyunu yapmış olduğu açıklamalarla aldatılma hassasiyetine kurumların ve birimlerin titizlik gösterdiğini varsayıyoruz. Dolayısıyla Meral Akşener'in yerli ve milli olup olmadığı, yerli ve milli ise yerli ve milli hukukun neden uygulanmadığı, yerli ve milli hukukta Sayın Cumhurbaşkanı'na başka başsavcılığınıza başka belge, bilgi verilip verilmediği, Akşener yerli ve milli ise 4 yıldır bu soruşturmayı yapanların, bekletenlerin, sündürenlerin, siyasete malzeme olmasına sebebiyet verenlerin yerli ve milli olup olmadıkları tespitlik, ayrıca gizlilik kararının kaldırılmasıyla 4 yıllık soruşturmada kolluğun ne yaptığının bildirilmesini arz ederiz"

 

Kaynak: Haber Global TV

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener FETÖ Meral Akşener