İslam Memiş gram altının kaçınılmaz sonunu açıkladı: İki etkiyle birlikte gerçekleşecek

Haberglobal.com.tr
Gündem haberleri Altın yorumları İslam Memiş Altın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, canlı yayında rekor kıran gram altın için 'kaçınılmaz olacak sonu' açıkladı. Memiş, yatırımcılara dolar uyarısı yaptı.

Finans analisti İslam Memiş, dolar ve gram altın değerlendirmelerinde bulundu. Yatırımcıları 'kaçınılmaz sona' karşı uyardı. Memiş, bu dönemin özellikle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti:

Haber Global'de soruları yanıtlayan Memiş, "Piyasalar önemli bir haftaya başladı. Fed'in kararı çok önemli. Yarın Avrupa'da enflasyon var. Cuma ABD'de tarım dışı istihdam verisi var. Jeopolitik gerilimler tırmanıyor. Bu atmosforde altın sakin geziniyor. Resmi kurda 2000'e yaklaştık ama Kapalıçarşı'da gram altın 2056 lirada. Ons altın da 2050-2040 aralığında gidip geliyor" dedi.

GRAM ALTINDA BEKLENEN BANT ARALIĞI

Memiş, şöyle devam etti:

"Gram altında 2040-2070 lira aralığını takip ediyor olacağız. Yıl içinde yükselişlerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Ons altın ve dolar yükselişleri ile her ay rekor kıran gram altın karşımızda olabilir. Ocak ayındaki sakin seyir altın yatırımcılarına, borcu olanlara, düğün yapacaklara fırsat sunuyor. Yılın son çeyreğinde 3000 lira öngörümü koruyorum. Ocak ayındaki bu baskılanma altın yatırımcılarına fırsat veriyor."

GRAM ALTINDA KAÇINILMAZ SEVİYE: DOĞAL OLARAK YÜKSELECEK, ÇÜNKÜ...

Dolar aslında bir yatırım değil, ödeme aracıdır. Dolar TL Türkiye'de en az getiriye sahip para birimidir. Dolar çok konuşulsa da getirisi en az. Gram altın ise 20-25 yıldır en çok kazandıran yatırım aracıdır. Geçen yıl yüzde 80 getiri sağladı. Bu yıl da aynı performansı bekliyoruz. Gram altın özellikle doların yükselmesiyle doğal yükseliş sağlıyor, ons altınla birlikte rekorlar kaçınılmaz olacaktır.