İslam Memiş gram altında 1800 TL üstü için tarih verdi: Düşüş olmuyor, çünkü...

İslam Memiş Gram altın

Finans analisti İslam Memiş, gram altında 1800 TL üstü rekor seviyesi için tarih verdi. Haber Global'e konuşan Memiş, gram altında ons altına göre daha sınırlı hissedilen düşüşün nedenini

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Haber Global'de piyasalara ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Memiş, gram altında 1800 lira olarak beklediği zirve için tarih verdi.

BIST 100 endeksini değerlendiren Memiş, "Borsa İstanbul alıcılı. 8265 puanda. Pozitif dengesini devam ettiriyor" dedi.

Memiş, şöyle devam etti: "Dolar kuru da yükseliş eğiliminde. Euro dolar paritesi değer kaybetti. Euro TL kuru da değer kaybedecek gibi duruyor.

Ons altında da aşırı bir değer kaybı yaşandı. Dünyada doların değeri artınca diğer para birimleri ve altın ve gümüş gibi emtialarda değer kaybı yaşandı.

Psikolojik destek 1875 dolar ons altında. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Asya'da bir emlak krizi yaşanıyor, ABD'de enflasyon geri geldi. Merke bankaları faiz kararları ile tedbir alıyorlar. Yılı 2000 dolar üzerinde tamamlayabiliriz ons altında."

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN DEĞERLENDİRMESİ

İslam Memiş, gram altınla ilgili öngörüsünü şöyle açıkladı:

"Gram altında da düşüşleri çok hissetmiyoruz çünkü içeride dolar kuru yüksek. 1700 lira seviyesinde gram altın. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Yıl sonunda 1800 lira üzerinde bir gram altın olabilir diye tahmin ediyorum.

Borsa İstanbul orta ve uzun vadede pozitif görünümü koruyor ama kısa vadede satışlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. 7500 puan ve altı rakamları önemsiyorum. Burada ilave yapmak için fırsat olabilir. Yabancı yatırımcıların payı da yüzde 34 civarında, girişler hızlanınca endeks tarafında uzun vadede pozitif görünüm devam eder ama kısa vadede satışlara yönelik hazırlıklı olunmalı."

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş gram altın ons altın dolar gümüş Haber Global