İngiliz basını Andre Onana'yı yerden yere vurdu: Aptal, Ohnana!

Manchester United Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi
İngiliz basını Andre Onana'yı yerden yere vurdu: Aptal, Ohnana!
Fotoğraf: DepoPhotos

Manchester United kalecisi Andre Onana, Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray maçında yediği hatalı gollerle İngiliz basınının hedefi oldu.

Andre Onana, Galatasaray'ın Manchester United ile 3-3 berabere kaldığı maçta Hakim Ziyech'in attığı 2 golde de hata yaparak kendini hedef tahtasında buldu.

Galatasaray'ın 3-1 geriden gelip 1 puanı aldığı maçta Manchester United tarafında öne çıkan oyuncular Bruno Fernandes ve Andre Onana oldu.

Bruno Fernandes iyi performansıyla dikkat çekerken Andre Onana ise İngiliz basınına göre '2 korkunç hata' yaptı.

"KABUS GERİ DÖNDÜ"

Daily Mail'den Oliver Hold onun için "Kabus geri döndü" ifadesini kullandı. Kırmızı Şeytanların kötü bir korku filmi izlediğini belirtti.

Paul Scholes ise TNT Sports'ta yaptığı yorumda "Daha önce böyle bir performans gördüğümden emin değilim. Disiplin eksikliği vardı. Bu şekilde deplasmanda maç kazanmak zor. United bana bir takım gibi gelmiyor" yorumunda bulundu.

Daily Mail'den Chris Weeler ise "Andre Onana'nın hataları Manchester United'ın galibiyetine mal oldu. Şampiyonlar Ligi umutlarına pamuk ipliğine bağlı bıraktı" ifadesini kullandı.

Öte yandan Kamerunlu kaleci Andre Onana sezonun ilk 20 maçında 33 gol yedi. Bu Old Trafford'da 1962'den beri görülmeyen kötü bir performans. 1963'de United 20 maçta 43 gol yemişti.

ONANA ŞAMPİYONLAR LİGİ TARİHİNE GEÇTİ

Şampiyonlar Ligi'nde 5 maçta 14 gol yiyen Manchester United, bu turnuvadaki en kötü performansını göstermiş oldu. Andre Onana 2018-19 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde gol sonuçlanan 7 hata yaptı ve bu istatistiğiyle Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. En yakın takipçisi 41 maçta gole neden olan 3 hatayla Manuel Neuer.

TEN HAG YİNE ONANA'YI SAVUNDU

Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag ise Ajax'tan da tanıdığı Onana'yı savundu ve "Birlikte kaybettik. Onana iyiydi. Bu bireylerle ilgili değil. Bireysel hatalar fark yaratabilir ama her zaman sorumluluk takımındır" diye konuştu.

ten Hag, "Kadrodaki tüm oyuncular Manchester United'da oynamayı hak ediyorlar çünkü harika oyuncular. Kalecilerimizden memnunuz. İşlerini iyi yapıyorlar, birbirlerini zorlamaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Manchester United taraftarları ise Onana'nın hataların bıktı. Ancak yedeği Altay Bayındır'a henüz şans verilmemesine rağmen taraftar eski kalecileri De Gea'nın takıma dönmesi gerektiğini düşünüyor.

"OHNANA, APTAL,..." İNGİLİZ BASININDAN BAŞLIKLAR!

İngiliz basını maç sonucu sayfalarında Onana için ağır ifadeler kullandı. Star Sport "Aptal" başlığını kullanırken Daily Mail ise sayfasında "Ohnana" ifadesini kullandı. The Guardian "Ten Hag, hatalarına rağmen Onana'ya sahip çıktı" başlığını kullandı.

Kaynak: Haber Global TV