İmamoğlu, Yenikapı'ya getirilen araçlar hakkında ilk kez konuştu

İmamoğlu, Yenikapı'ya getirilen araçlar hakkında ilk kez konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da sergilenme hazırlığında olan ve İBB'nin eski döneminde kullanılan araçlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nin bu yıl 6'ncısını düzenlediği, "Barış ve Sevgi Buluşmaları" bünyesindeki "Çardakaltı Sohbetleri"nin konuğu oldu. İmamoğlu, "Umut ve Ekrem İmamoğlu" konulu etkinlikte sanatçısı ve sunucu Yekta Kopan'ın sorularını yanıtladı. İBB'deki işten çıkarmalara ilişkin soru üzerine İmamoğlu, "Benim dönemimde işten çıkarılan kişiler var. Ve bunlar işsiz insanlardı. Elbette işe girmişlerdi. Şimdi çıkarıldılar. Bu çıkarılanlar, çıkarılmadan sonra bizi, sözüm ona karalamaya çaışıyorlar. 'İşsizlik var, sen bizi işsiz bıraktın!' Diyorlar. Ben, 31 Mart'tan sonra 18 gün görevde kaldım. Bir tek kişiyi işe almadım. Sürecin netleşmesi adına, YSK'nin kararını beklemek adına, o dönemde 1 kişini bile işe girmesi ile ilgili işlem yapmadım. 6 Mayıs'ta karar açıklanıyor. Haziran 23'e kadar olan bölümde binlerce elaman alınır mı işe? Seçim döneminde, sağda solda gezerken iş ilanı duydunuz mu? Ben duymadım. Ben adil olma sözü verdim. İnsanlara, hele hele o gençlere dedim ki ben, 'Artık liyakat konuşacak." şeklinde yanıt verdi.

"İADE EDECEĞİZ"

Yenikapı'da sergilenme hazırlığında olan araçlara ilişkin soru üzerine ise İmamoğlu, "İade edeceğiz. Bir kısmını bulamadık. Baktık, bizden önce devretmişler 23 Haziran'a yakın. Olsun. Gitti ya, önemli olan o. Bir sıradanlaşma var. 'Ya işte, ne olacak canım, 1000 tane araç dizmiş falan filan. Ya işte şov yapıyor falan filan…'Bir sıradanlaşma var. 'Ya işte, ne olacak canım, 1000 tane araç dizmiş falan filan. Ya işte şov yapıyor falan filan…' Hani diyor ya bir tanesi, 'Nakit para almadık!' Bu da yeni moda! Kaynağı kim için kullanıyorsun? Bu ahbap – çavuş ilişkisi bitecek. Dünya bize hayran! Ama öyle birilerinin dediği gibi, otobanlardan ya da otoyollardan dolayı bize hayran değil. Niye hayran biliyor musunuz? Demokrasiye olan inancımızdan dolayı hayran" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda sahneye Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Ekrem Başkan'ın, büyük mücadele içerisinde, alın teri dökerek elde ettiği ve 31 Mart seçimlerinden galip çıkmasından sonra haksızlıkla elinden alınmış olan mazbata bende. Bu mazbatayı, yapacağı 'Demokrasi Müzesi'ne koyacağını ve sergileyeceğini biliyorum" diyerek mazbatayı, İmamoğlu'na hediye etti. İmamoğlu, hediyeyi alarak, "İkisini yan yana koyacağım. Arasına da dostlarıma fotoğraf çektirmek yer ayıracağım" dedi. Öte yandan program sonrasında İmamoğlu'nun kızı Beren'in 9. doğum günü sahnede kutlandı ve pasta kesildi.

İmamoğlu, gerçekleştirdiği Sivas ziyaretine ilişkin ise, "Sivas Kongresi'nin 100'ncü yıl dönümüne gittim. Bunu da yazamadılar. Belki yazarlar, 'Tatile gitti' diye! Onur ve gurur duydum. Evet, bir kesim, hala bir siyasi karşıtlıkla bana hala sert bakıyordu. Yüzde 80'iyle Aramızda bir bağ oluştu. Beni dinliyorlar, biliyorum. yüzde 20'lik çok sert bakışları olan arkadaşlara şunu söylüyorum: 'Yüreğinizdeki buzları eriteceğim kardeşim.' İnatla. Bana oy verseniz de vermesiniz de." şekinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu Yenikapı