İmamoğlu: Seferberlik başlatıyoruz

Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı duyurdu. İmamoğlu, İstanbul Güçleniyor sistemiyle maliyetine güçlendirme yapacaklarını açıklarken, mart ayının ortasından itibaren başvuru almaya başlayacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı kamuoyuna duyurdu.

GÜÇLENDİRME PROJESİ İÇİN BAŞVURULAR MART ORTASINDA BAŞLAYACAK

İmamoğlu, İstanbul Güçleniyor sistemiyle maliyetine güçlendirme yapacaklarını açıklarken, mart ayının ortasından itibaren başvuru almaya başlayacaklarını ifade etti.

İmamoğlu, "Biz bugün itibariyle İBB olarak inisiyatif alıyoruz, düzen değiştiriyoruz. Düzen değiştirmek cesaret işidir. Cesur olabilmek için, önce o düzenin bir parçası olmaktan kurtulmak gerekir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 Haziran'ından bugüne imar-rant-siyaset düzeninin bütünüyle dışındadır. Bu sebeple deprem konusunda en ileri, en cesur adımları atabilecek bir konumdayız. Bu konumumuzun gereğini ilk günden beri yerine getirdiğimiz gibi, deprem konusunda da yerine getirmek için İstanbul olarak ayağa kalkıyoruz. Deprem dirençli İstanbul için seferberlik başlatıyoruz. Peki bu mümkün mü? Evet pekala mümkün! Kaliforniya, Meksika, İtalya, Endonezya, Şili ve Japonya’da nasıl mümkün olabilmişse, İstanbul’da da mümkün. İnsanlarımızı korumak için, deprem dirençli kent uygulamasını ilk kez İstanbul'da başarıp Türkiye'ye örnek olacağız. Hedefimiz bu, seferberliğimizin amacı bu." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu' seferberlik deprem