İmamoğlu'na 'kumpas haber' soruşturmasında flaş gelişme! 3 kişi gözaltına alındı

İmamoğlu'na 'kumpas haber' soruşturmasında flaş gelişme! 3 kişi gözaltına alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersin'den satın aldırıp, vatandaşa ücretsiz dağıttığı limonlarla ilgili kurgu haber yaptıkları iddia edilen 4 kişi ifadelerini alınmak üzere gözaltına alındı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından, 'CHP'li Ekrem İmamoğlu'na kumpas' iddiasında bulunduğu, kameramanın çiftçiyi yönlendirdiği limon videosunun kurgu olduğu ortaya çıktı.

Erdemli ilçesinde İstanbul ve Mersin Büyükşehir işbirliğiyle üreticilerden satın alınan 100 ton limon ile ilgili olarak kurgu haber yaptıkları öne sürülen ve kameramanlık yaptığı belirlenen Erdemli Yerel Diriliş Gazetesi imtiyaz sahibi Mahmut Dölek, çiftçi gibi konuşan Ömer Tuncel, cep telefonu ile görüntüyü çektiği ileri sürülen Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Emrah Toraman'ın yanı sıra Kumkuyu eski Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer'in de gözaltına alındığı öğrenildi.

PARA KARŞILIĞI YAPILMA OLASILIĞI

Polis tarafından 4 şüphelinin ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda cep telefonu, bilgisayar, hard disk, flaş bellek, CD gibi dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Şüphelilerin bu eylemi para karşılığı yapma olasılıkları nedeniyle de savcılık talimatıyla banka hesaplarında inceleme başlatıldığı öğrenildi. Soruşturmanın derinleştirilmesi ve çok yönlü ilerletilmesiyle birlikte şüphelilerin telefon trafiğinin mercek altına alınmasıyla gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

​PARA TRAFİĞİ VARSA ORTAYA ÇIKSIN

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise konunun takipçisi olacaklarını belirterek, "Arkasında para trafiği ve farklı kişiler neyse ortaya çıksın istiyoruz. Sanki görüntüler AK Parti tarafından çekilmiş algısı yaratmaya yönelik çalışmalar var" dedi.

İmamoğlu'na 'kumpas haber' soruşturmasında flaş gelişme! 3 kişi gözaltına alındı - Resim : 1

NELER YAŞANDI?

İddiaya göre kumpas şöyle kuruldu. Çiftçi rolündeki Ömer Tuncel, Mahmut Dölek yakın arkadaşları Burhan Arslan'a ait limon bahçesine gitti. Yerel gazetecilik yapan Mahmut Dölek, kamerası ile çiftçi rolüne büründürdüğü arkadaşı bir mobilya mağazasında müdürlük görevini yürüten Ömer Tuncel ile limon ağaçlarının önünde röportaj yaptı.

Bu sırada, bahçede bulunan DP'nin eski ilçe başkanı Emrah Toraman ise cep telefonu ile röportajın görüntüsünü gizlice çekti. Emrah Toraman, arkadaşı olan Mahmut Dölek'i çekimi durdurup, limon satın alınan kişiler için özellikle 'Yandaş" vurgusunu yapması yönündeki uyarısını da içeren cep telefonu görüntüsünü daha sonra aralarındaki WhatsApp grubunda paylaştı.

DHA

Ekrem İmamoğlu Mersin