İmamoğlu'dan UKOME kararına tepki: Burası İstanbul, sizin oyuncağınız değil

UKOME'ye bazı bakanlıklardan temsilcilerin katılımına olanak sağlayan düzenlemeyi tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şımarıklık. Burası İstanbul, sizin oyuncağınız değil" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye'nin (İBB) yönettiği UKOME'nin yapısı bugün Resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle değiştirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de etkileyecek. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Resmi Gazete'de yayınlanan ve Ulaşım Koordinasyon Merkezleri'ne (UKOME) bazı bakanlıklardan temsilcilerin katılımına olanak sağlayan düzenlemeyle ilgili soruya, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin neredeyse yüzde 99 oranında hizmet verdiği bir alanda kararın netleşmesiyle ilgili, idarenin yine bir nevi İBB'nin bünyesinde olmasıyla ilgili kurul kararı vardı. Biz buraya daha 3 tane daha bakanlıktan eleman yollayalım, birisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan, birisi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, onun da ne alakası varsa. Yazık yani kurumlarımıza yazık. Biz buraya 3 tane daha 4 tane daha ilave yapalım ve burada çoğunluk elde edelim. Burada yapılan yerel yönetimi ortadan kaldırmak. 'Her şeye Ankara'dan biz karar verelim. Bu şehirler nasıl gitti elimizden yahu...'. Elinizden malınızı mı aldık. İstanbul halkı bir karar verdi. Saygılı olun. Bu saygı ve demokrasi sürecini takip edecek olan en önemli kurumlardan birisi tüm bu olanlara rağmen susan Türkiye Belediyeler Birliği'dir. Güne göre, siyasi hesaba göre, siyasi iktidarın o günkü psikolojisine göre kanun hazırlamak dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünyanın hiçbir aklı başında yöneticisinin, yönetiminin böyle bir hamle yapma ihtimali bile yok. Bu şaşırmışlık. Şaşkınlık. Yani oyuncağı elinden alınmış bir çocuk ağlar ya; öyle bir durum. Burası sizin oyuncağınız değil" diye yanıt verdi.

UKOME'DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİ AZINLIĞA DÜŞÜRECEK YÖNETMELİK

İmamoğlu sözlerine, "Burası İstanbul. Kadim bir kent. Bugün Ekrem var, yarın başka birisi var, dün başka birisi vardı. Yani buna saygı duyup, birbirimize sarılsak, birbirimizle iyi geçinsek, güzel işler üretsek, konuşsak, ortak akılla işler üretsek… Hayatınız siyaset mi? Hayatınız siyasi partiler mi? Hayatınız siyasi liderler mi? Benim hayatım; 16 milyon insan. Sizin de hayatınız, 83 milyon insan olsun; partiniz, siyasi egonuz değil" diye devam etti.

UKOME İBB