İmamoğlu'dan 'Haydarpaşa' çağrısı: Yol yakınken bu yanlıştan dönün

İmamoğlu'dan 'Haydarpaşa' çağrısı: Yol yakınken bu yanlıştan dönün

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa Garı ihalesiyle ilgili'Ulaştırma Bakanlığı'na çağrıda bulundu: "Bakanlık burayı direkt İBB'ye verebilir ki en doğru kurum burası. Yol yakınken bu yanlıştan dönün."

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında Haydarpaşa Garı ve Sirkeci Garı ihaleleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu şunları söyledi:  

"Ulaştırma Bakanlığı burayı direkt İBB'ye verebilir, ki en doğru kurum burası. Nasıl ormanları İBB'ye daha önce tahsis etmiş ve İBB de geçmişten b güne bu tür yerleri layıkıyla kullanmışsa bu da verilebilirdi. Ama ihale kararı verildi. Çünkü İstanbul adına çok konuşulan yerlerden bahsediyoruz; Haydarpaşa Garı ve Sirkeci. Ulaştırma Bakanlığı Basın müşaviri 'Haksızlığa neden olursunuz' minvalinde bir açıklama yaptı. Dedim ki Allah aşkına size hangi motivasyon bu açıklamayı yaptırdı? Burası 16 milyon adı altına alınıyor. Bunun içinde siz de varsınız, ben de. Biz burada kültürel açıdan verimli işler yapmak için alacağız. Şartnamede 20 milyon liralık dijital ekipman şartı aranıyor. Bakın bu basit bir şey değil. İhale konusunda kararlıyız ve hukuki mücadele konusunda kararlıyız. Yol yakınken Haydarpaşa Garı'nın İstanbul halkına emanet edip bu işin sıhhatli bir şekilde yürümesine vesile olunabilir. Olur bir hata yapmışlardır. Çağrı yapıyorum doğrusu budur yanlıştan dönün."

ŞEHİR TİYATROLARI HABERİNE İLK YORUM

İmamoğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları'nın yeni sezonda sahnelenecek oyunlarda Necip Fazıl Kısakürek, Mustafa Kutlu ve İskender Pala gibi isimlerin eserlerine yer verilmemesine yönelik eleştirilere bir kez daha yanıt verdi.

"Sanata talimat verilmez. Orada bir heyet kuruldu, çalışma yaptılar. Ben de gazeteden okudum, aradım, 'Burada bir kasıt mı var?' dedim. Bir belediye başkanı 'Hangi oyunları koyuyorsunuz?' diye sorarsa sanatı bitirdiniz demektir" diyen İmamaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Necip Fazıl'ın 7-8 kitabını okudum. İlk okuduğum kitabı da 'Benim gözümden Menderes'tir. Benim bir ön yargım yok. Okurum ve saygı duyarım. İskender Pala ile kendi belediyesinde söyleşi yapmış, fikrini paylaşmış bir insanım. Böyle bir ön yargıyı kimse benden beklemesin. Beni buradan dövmeyin. Keşke sanatçı olsam. Sanatçını özgünlüğünü ona bırakacaksınız."

Ekrem İmamoğlu Haydarpaşa Garı