İmamın aracını kundakladı, cami ve lojman da zarar gördü

Gündem haberleri Kırşehir

Kırşehir'in Kaman ilçesinde akli dengesi yerinde olmayan şahıs, imamın otomobilini üzerine benzin dökerek yaktı. Çıkan yangında otomobil kullanılamaz hale gelirken, cami ve imamın kaldığı lojman da hasar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Kaman ilçesi Demirli Mahallesi'nde gece saatlerinde Yeni Cami imamı İ.İ.'nin kaldığı lojmanda bulunan otomobili, iddiaya göre M.B. tarafından benzin dökülerek yakıldı.

Çıkan yangın vatandaşların da yardımıyla söndürülürken, otomobil kullanılamaz hale geldi, cami ve lojman da hasar gördü. Olayın ardından çalışma başlatan jandarma ekipleri, şüpheli M.B.'yi yakalayarak gözaltına aldı. M.B.'nin akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Mahalle sakinleri, gece bir ses duyduklarını ve arabanın yandığını görünce birlikte yangını söndürdüklerini söyledi.

KUNDAKÇILIK YAPMAK NE DEMEK?

Kundaklama veya kundakçılık; kötü amaçlarla herhangi bir malı, binayı veya araziyi ateşe verme. Kundakçılık kasıtlı ve kötü amaçlı olması yönüyle kazara meydana gelen yangınlardan ayrılır ve pek çok ülkenin yasalarına göre suçtur. Genellikle en ağır cezalar, can kaybı ile sonuçlanan olaylarda verilir.

KOMŞUM ARACIMA ZARAR VERDİ HUKUKİ İŞLEM NEDİR?

Mala zarar verme suçunda Türk Ceza Kanunun 151. Maddesi “Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

KOMŞUM BENİ RAHATSIZ EDİYOR NE YAPMALIYIM?

Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.

İmamın aracını kundakladı, cami ve lojman da zarar gördü - Resim : 1

 

Kaynak: İHA