İltica ve Göç Araştırma Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır tehlikeye dikkat çekti

Gündem haberleri

Sığınmacılar gündemi Türkiye'nin son günlerde en çok tartışışan maddesi. Sosyal medyadaki görüntülerle de tartışmalar alevleniyor. İltica ve Göç Araştırma Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır sığınmacılar tartışmasını Haber Global'de değerlendirdi.

İltica ve Göç Araştırma Merkezi (İGAM) Başkanı Metin Çorabatır, son günlerde yükselen sığınmacılar tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Metin Çorabatır'ın açıklamaları şöyle:

"Benim kişisel bakışım bir kaos var. Kaotik bir bakış var. Burada bu tartışmada bir şey eksik, referansımız. Neye göre bu tartışmayı yürütüyoruz. Selvi'nin yazısında bir anket var, korku, bilgi eksikliği, işgal... Bir savaş ortamı yaratılıyor. Onun üzerine korku ve bu şiddete dönüşüyor. Bunların bir de mülteci boyutunu düşünün. Bütün bu nefret söyleminin hedefi oluyorlar. Bu insanlar çocuklarını artık okula gönderemiyorlar.

"TÜRKİYE'NİN ALTINA BİR BOMBA KONULUYOR"

Kılıçdaroğlu, Şam rejimi ile el sıkışarak 2 yılda göndereceğiz diyor. Bu iki taraflı, Şam rejimi elinizi sıkacak mı? El sıkışmak gönüllü geri dönüşün ön şartı mıdır? Değildir. Suriye'de yeni bir güvenlik sisteminin kurulmasında sadece Şam rejiminin demesi yetmiyor. Aynı zamanda tüm taraflar, mültecilerin, muhalefetin onayıyla lazım. Boş bir seçim propagandası haline geliyor. Her şeyde bir seçime odaklılık var. Türkiye'nin altına bir bomba konuluyor bu kampanyalar yüzünden.

Önemli olan bunu nasıl yöneteceğiz. Uluslararası hukuk açısından 3 ana çözüm var. En ideali gönüllü geri dönüş. Şartları mülteci yapan koşulların ortadan kalkması, anlaşmalarla geri dönüşün planlanması lazım."

Kaynak: Haber Global TV