İlişki isteğini reddeden sevgilisine kabus yaşatmıştı... İstenen ceza belli oldu

DHA
Zonguldak Cinsel saldırı Gündem haberleri
İlişki isteğini reddeden sevgilisine kabus yaşatmıştı... İstenen ceza belli oldu

Zonguldak'ta 25 yaşındaki M.A. cinsel ilişki teklifini reddeden sevgilisi A.A.'ya şiddet uyguladı. M.A. hakkında, ‘Hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla, ‘Kadına karşı basit yaralama’ suçundan ise 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Olay, geçen yıl 30 Nisan’da İncivez Mahallesi'nde meydana geldi. Üniversite öğrencileri M.A. ile sevgilisi A.A., bir eğlence mekanında eğlendikten sonra eve gitti. İddiaya göre; M.A., burada sevgilisine ilişki teklifinde bulundu ancak A.A. kabul etmedi. 

 Ret cevabı alan M.A. ile A.A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi M.A., A.A.'ya hakaret ve küfürler edip, kolunu sıktı.

Polisi arayan A.A., darp raporu alıp, şikayetçi oldu. Polis merkezine çağrılan M.A. aralarında tartıştıklarını, kendisini korumak için sevgilisini tuttuğunu söyledi. Uzaklaştırma kararı verilen M.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İlişki isteğini reddeden sevgilisine kabus yaşatmıştı... İstenen ceza belli oldu - Resim : 1

Zorlama ve tacize karşı susmayacağını belirten A.A., vücudundaki izleri gösteren bir fotoğrafı da sosyal medyada paylaştı. A.A., paylaşımda "Yaşadıklarımı bir kareye sığdıracak olsam; bunlar olurdu. Herkesi vicdanıyla ve yaptıklarıyla baş başa bırakıyorum" dedi.

Öte yandan serbest bırakılan M.A.'nın sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşıp, "Baba tahliye. Haha atarsa 2 yıl" yazdığı görüldü.

İlişki isteğini reddeden sevgilisine kabus yaşatmıştı... İstenen ceza belli oldu - Resim : 2

BEYANLARINA İTİBAR EDİLMEDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili soruşturmasını tamamlayarak M.A. hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde yaralandığı ifade edilen A.A.’ya, cinsel ilişki teklif ettikten sonra ret cevabı alan M.A.’nın ‘Senin kimlerin altına yattığını biliyorum. Neler yaptığını biliyorum. Ne mal olduğunu biliyorum’ sözlerine yer verildi, A.A.’nın sinir krizi geçirdiğini ve sakinleştirmek için kollarından tuttuğu, hakaret etmediği savunması da iddianamede yer alan M.A.’nın beyanlarına itibar edilmediği belirtildi.

‘3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ’

Suçsuz olduğunu savunan M.A. hakkında, A.A.’nın adli tıp raporu ile tanık ifadelerinin iddiayı doğrular nitelikte olması nedeniyle ‘Hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla ve ‘Kadına karşı basit yaralama’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianame Zonguldak 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilerek M.A. hakkında dava açıldı. M.A. ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.