İletişim Başkanlığından "AA'ya 1 milyar TL aktarıldı" iddiasına yanıt

İletişim Başkanlığından "AA'ya 1 milyar TL aktarıldı" iddiasına yanıt

İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın, İletişim Başkanlığı'ndan Anadolu Ajansı'na (AA) son 3 yılda 1 milyar TL aktarıldı iddiasına cevap verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Sayıştay'ın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hesaplarına ilişkin denetim raporları ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden "Son 3 yılda İletişim Başkanlığı'ndan Anadolu Ajansı'na (AA) aktarılan kaynak yaklaşık 1 milyar TL'yi buluyor. AA bu parayı alıp ne yaptı? Nasıl harcadı? Amaç AA'ya para aktarıp orada daha rahat harcamak mı? İletişim Başkanlığı AA üzerinden neyi gizliyor" açıklamasını yaptı.

İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar ise iddialara ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"CHP'li bir milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Ajansı hakkında yaptığı çarpıtma, karşı karşıya olduğumuz cehaletin ve kötücül siyasetin vahametini gözler önüne sermektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi haber ajansı AA, kurulduğu Milli Mücadele günlerinden bu yana 102 yıldır devlet bütçesinden ödenek almaktadır. AA'nın 1984 yılından itibaren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü üzerinden aldığı bu ödenekler, 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından aktarılmaya başlamıştır."

'DÜNYADA RESMİ HABER AJANSINA SAHİP ÇOK SAYIDA ÜLKEDEDE BENZER ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMEKTEDİR'

Başar, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bu uygulama, yeni bir durum olmadığı gibi, dünyada resmi haber ajansına sahip çok sayıda gelişmiş ülkede de benzer şekilde yürütülmektedir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Ajansı hakkında tezvirat yapan CHP'li milletvekilinin, bir yasama üyesi olarak 100 yıllık işleyişten, yasalardan ve dünya uygulamalarından haberdar olmaması ibretliktir. CHP'li yetkililere böyle ibretlik durumlara düşmemeleri için resmi kurumlar tarafından şeffaf şekilde paylaşılan bilgileri çarpıtmamalarını ve seyahat ettikleri ülkelerde hamburgerci dışında iletişim alanındaki kurumları da ziyaret ederek bilgi sahibi olmaları tavsiyesinde bulunuyoruz. CHP'nin bir süredir milli kurumlarımızı yıpratmak amacıyla hedef aldığı göz önünde bulundurulduğunda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Ajansına yönelik bu çarpıtmanın sistematik dezenformasyonunun bir parçası olduğu aşikardır. Türkiye Yüzyılı'nın önemli sütunlarından biri olan iletişim alanında hakikat için mücadele ederken, önemli gayretlerimizden biri de devlet kurumlarımızı itibarsızlaştırma çabalarına karşı koymak olacaktır."

Kaynak: AA

Anadolu Ajansı