İletişim Başkanlığı, “Altın Pusula” ödülüne layık görüldü

Haber Merkezi
İletişim Başkanlığı Gündem haberleri Yaşam Haberleri
İletişim Başkanlığı, “Altın Pusula” ödülüne layık görüldü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "İşgal Altındaki Filistin’in Haklı Davasında Türkiye’nin Barış Diplomasisi" kitabı, halkla ilişkiler alanında Türkiye’nin en prestijli ödülü sayılan Altın Pusula Ödülü’ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na Türkiye'nin halkla ilişkiler alanında en prestijli ödülü olan Altın Pusula verildi. 

Başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri yarışmasında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan İşgal Altındaki Filistin’in Haklı Davasında Türkiye’nin Barış Diplomasisi kitabı, ödüle layık görüldü.

“Filistin için Tek Yürek” konulu zirve için İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan söz konusu kitap, geçmişten günümüze İsrail-Filistin meselesinin kronolojik özetini sunarken Türkiye’nin Filistin davasına yönelik mücadelesini kayıt altına alıyor. Kitapta, İsrail’in saldırılarının durdurulması ve barışın tesis edilmesi için Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında gösterdiği çabalara yer veriliyor. Türkçe, İngilizce, Arapça olmak üzere üç dilde hazırlanan ve yedi bölümden oluşan eserde, Gazze’de yaşanan insanlık dramının dünyaya duyurulması amaçlanıyor.

Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün ilk ve tek ödül programı olan Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri, TÜHİD tarafından 1999 yılından beri veriliyor.

“Pusulası hakikat olan ve büyük bir gayretin ürünü bu eserin hazırlanması sürecinde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ödüle ilişkin X hesabından yaptığı sosyal medya paylaşımında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen İletişim Başkanlığının sorumlu yayıncılık anlayışıyla hazırladığı İşgal Altındaki Filistin’in Haklı Davasında Türkiye’nin Barış Diplomasisi kitabının ulusal çapta kazandığı ödülle başarısını taçlandırmasından büyük bir gurur duyduklarını kaydetti. Altun ayrıca Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bugün de mazlumun yanında olmayı ve Filistin’in haklı davasında hakkı ve adaleti her mecrada duyurmayı sürdürdüğüne dikkat çekti.

Yayıncılık kategorisinde kazandıkları ödülün, yaptıkları işin ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koyduğunu belirten Altun, “Pusulası hakikat olan ve büyük bir gayretin ürünü bu eserin hazırlanması sürecinde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” ifadesini kullandı.

Zorlu PSM Sky Lounge’da düzenlenen ödül töreninde yayıncılık alanında kazanılan Altın Pusula ödülünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Göksu aldı.