İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan 1915 Olayları Konferansı'nda mesajlar: Tartışmalar bilimsellikten uzak, önyargılı

Fahrettin Altun haberler Gündem haberleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1915 Olayları Konferansı'ndaki konuşmasında, "Tartışmalar bilimsellikten uzak, önyargılıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 1915 Olayları Konferansı'nda bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortak tarih komisyonu çağrısına vurgu yapan Altun, "Bu çağrı hala ortadadır. Gerçek karşılığını bulamamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız korkusu olmayan milletin lideri olarak çağrıda bulunmuştur. Bu mutlaka karşılık bulmalıdır. Hakikatin yerini bulması için çağrının karşılık bulmasını bekliyoruz" dedi.

Altun'un açıklamaları şöyle:

Özellikle birçok Batılı devletin siyasi bir baskı aracı olarak bu olayları gündeme getirmeleri, dış politikada bir enstrüman olarak kullanmak istemeleri, dayatmacı bir düşüncedir ve bir karşılığı yoktur. 1915 olayları tarihin, bilimin konusu olması gerekirken hala kötücül siyasetin konusu olmaktan kurtulamamıştır. Bu konu, lobilerin, seçim kampanyalarının malzemesi olmaktan öteye gidememektedir. Bu savaşların acı tecrübelerinden birçok halk, millet olumsuz etkilenmiştir.

Uydurma bir tarih algısı hem tarihe hem insanlığın bütününe yapılmış bir hakarettir. Diasporalara boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'nin tarihinden bir endişesi olmadığı gibi, komşuları ile ortak gelecekten de endişesi yoktur. Siyaset meydanlarında kurban edilmek istenen ortak gelecek. Biz 1915'i saptıranların aksine bölgede barış ve istikrar niyetindeyiz.

Kaynak: Haber Global TV

Fahrettin Altun tarih tarih