İletişim Başkanı Altun: Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ediyoruz

Fahrettin Altun Gündem haberleri son dakika
İletişim Başkanı Altun: Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ediyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yazılı bir açıklamayla Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ettiklerini ve toplantı kapsamında nükleer silahların kullanımı başta olmak üzere uluslararası güvenliğe yönelik tehditlerin ele alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yazılı bir açıklamayla Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ettiklerini dile getirdi.

Altun, açıklamasında “Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ediyoruz. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın evsahipliğinde yapılan bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir.

Toplantı kapsamında nükleer silahların kullanımı başta olmak üzere uluslararası güvenliğe yönelik tehditler ele alınmıştır.

Daha önce Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarını buluşturan ve tahıl anlaşmasında arabuluculuk yapan Türkiye, tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, bu süreçte inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun son dakika