İletişim Başkanı Altun'dan kritik zirve öncesi "NATO" açıklaması

İletişim Başkanı Altun'dan kritik zirve öncesi "NATO" açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yarın başlayacak NATO zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, dünyadaki terör saldırılarını hatırlatıp "Türkiye, yaklaşık 70 yıldır batı için vazgeçilmez bir müttefik olmuştur, olmaya da devam edecektir" dedi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NATO Zirvesi öncesi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin, NATO'ya katıldığı 1952 yılından bu yana müttefiklerinin güvenliği için kritik görevler aldığını hatırlattı. 2001 yılında ABD'de gerçekleştirilen 11 Eylül saldırıları sonrası, NATO'nun, El Kaide operasyonlarında yer aldığını belirtti.

2003 yılında Neve Şalom Sinagogu'na düzenlenen saldırıyı hatırlatıp, Türkiye'nin, terörizm dalgasının kurbanlarından olduğunu söyledi. Altun, "Terörizme karşı uluslararası dayanışma temel ilkemiz oldu" dedi. Altun "Türkiye, yaklaşık 70 yıldır batı için vazgeçilmez bir müttefik olmuştur, olmaya da devam edecektir" ifadelerini de açıklamasına ekledi.

NATO ZİRVESİ

3-4 Aralık'ta Londra'da NATO Liderler Zirvesi'ne gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantıda önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'ın "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözleri ve ABD Başkanı Donald Trump'ın ittifakın bütçesi üzerinden yaptığı açıklamalar zirveyi çok önemli bir yerde tutuyor. 

İletişim Başkanı Altun NATO Fahrettin Altun