İletişim Başkanı Altun'dan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasını eleştirenlere tepki

İletişim Başkanı Altun'dan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasını eleştirenlere tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasını eleştirenlere "Ucuz hesaplar uğruna bu dayanışmaya taş koymaya çalışanları millet affetmez" diyerek tepki gösterdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasını eleştirenlere Twitter hesabından yanıt verdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Milli dayanışma, devletin halktan para istemesi değil, bütün dünyanın yaşamakta olduğu böyle bir badirede milletin her ferdiyle sınıf, ideoloji, siyaset ayırmadan birbirine destek olmasıdır. Ucuz hesaplar uğruna bu dayanışmaya taş koymaya çalışanları millet affetmez"

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yardım hesabı açıldığını bildirmişti. Erdoğan'ın bu açıklaması sosyal medyada eleştirilmişti. Kampanyaya CHP'den de eleştiri geldi. CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili, şu ifadeleri kullanarak kampanyayı eleştirdi:

"Saray, Türkiye'nin iflasını açıkladı... Hazinenin boşaltıldığını, İşsizlik Fonu'nun rakamdan ibaret olduğunu, zor gün için kenarda akçe bulunmadığını ilan etti. Biz bize yeteriz yetmesine de vergilerimize, biriktirdiğimiz fonlarımıza, varlıklarımıza ne oldu? Başka ülkeler, koronayla mücadele eden halkına para desteği veriyor, biz, halkımızdan para yardımı bekliyoruz.  Depremde bağış, salgında bağış... Üstelik 15 Temmuz şehit, gazilerinin paralarını hala vermediler. Bu paralar için de vakıf mı kuracaksınız?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Twitter hesabından kampanyayı eleştirdi. Özkan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Diğer ülkeler vatandaşına destek olmak için para verirken, bizimkiler vatandaşından para istiyor... Bizi virüs değil bu düzen öldürür..." dedi.

İletişim Başkanı Altun Biz Bize Yeteriz Türkiyem Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası