İBB Meclis Toplantısı'nda "Gezi" polemiği

İBB Meclis Toplantısı'nda "Gezi" polemiği

İBB Meclis Toplantısı'nda AK Parti ve CHP grup başkanvekilleri arasında 'Gezi' tartışması yaşandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. Vakıflara verilen desteklerin kesilmesi ve Yenikapı'da sergilenen araçların akıbetinin de gündem maddesi olduğu toplantıya damga vuran ise AK Parti temsilcileri ile CHP'liler arasında yaşanan 'Gezi' tartışmasıydı. AK Parti Grup Başkanvekili Tayfun Kahraman, "Gezi olayları" ifadesini kullanınca CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, "Gezi olayları değil 'Gezi direnişi' diyeceksiniz şeklinde tepki gösterdi. 

"ELİ KANLI ÖRGÜTLERİ, GEZİ'CİLERİ İBB'YE ATADINIZ"
AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, konuşmasının son bölümünde Gezi Tayfun Kahraman'ın Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'na atanmasını eleştirdi. "Eli kanlı örgütleri, Gezi'cileri İBB'ye atadınız" sözleriyle tepkisini dile getiren Göksu, İYİ Partililere "Arkadaşlar bunu içinize sindirebiliyor musunuz?" diye seslendi ve "Gezi olaylarında o eli kanlı terör örgütlerinin paçavrasının altında, gaz maskesi ile beraber bu toprakların kazanıma sahip çıkmayacak bir kişi bu şehrin neresini dönüştürecek. Bunun için hadi CHP'lilere bir şey diyemiyorum, İYİ Partili arkadaşlar siz içinize sindirebiliyor musunuz?" dedi.

"GEZİ DİRENİŞİ DİYECEKSİNİZ, DÜNYA TARİHİNDE BÖYLE BİR DİRENİŞ GÖRÜLMEDİ"
23 Haziran seçiminin ardından Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, tatilin ardından aylık toplantılara başladı. Toplantıda konuşan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, Gezi Direnişi'nden bahsedilirken AKP'li vekillerin 'Gezi olayları' demesi üzerine " Siz Gezi'den öyle olay molay diye söz edemezsiniz. Gezi Direnişi diyeceksiniz. Gezi, olay değildir. Türkiye'nin 81 ilinin 80'inde insanlar sokağa çıktı, dünya tarihinde böyle bir direniş görülmedi." diyerek tepki gösterdi.

Gezi olayları İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı