'İBB, Florya sahilindeki ağaçları kesti' iddiası

'İBB, Florya sahilindeki ağaçları kesti' iddiası

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Florya sahilinde ağacın kesildiğini gösteren videoyu paylaşarak "Umarım mantıklı bir açıklaması vardır" dedi. İBB, ağacın kesilmesine yönelik herhangi bir talimat vermediklerini ve ceza kesileceğini bildirdi.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, sosyal medyadan paylaştığı videoya "Florya sahilindeki ağaçların bugün İBB ekipleri tarafından kesilmesinin umarım mantıklı bir açıklaması vardır." notu düştü.

"BİZ KESMEDİK CEZA YAZACAĞIZ"

Habertürk'te yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Anroşmanlar üzerinde yabani ot veya çalı tarzı bitkilerin çıkması hem estetik hem de teknik açıdan istenmemektedir. Bu gerekçelerden dolayı alanda yabani ot temizliği yapan yüklenici firma işçileri, anroşman üzerindeki söz konusu ağaca yanlışlıkla zarar vermişler; verdikleri zarar sonrası ağacın kurtulmayacağını düşünerek kendi iradeleriyle ağacı kesmişlerdir. Bu olayla alakalı kurumumuzun herhangi bir talimatı ve tasarrufu bulunmamaktadır. Bu olaya sebebiyet veren yüklenici firmaya gerekli cezai işlem uygulanacak olup aynı nitelikteki ağaç yerine en kısa sürede dikilecektir."

"KENDİ KENDİLERİNE Mİ CEZA YAZACAKLAR?"

Göksu, bu açıklamaya şöyle yanıt verdi:

"İBB 'Biz kesmedik ceza yazacağız' demiş ancak, kesen arkadaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları. Kendi kendilerine mi ceza yazacaklar?"

Tevfik Göksu İBB