İBB Başkanı İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği mektubun detayları ortaya çıktı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği mektubun detayları ortaya çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği 4 sayfalık mektubun detayları çıktı. Mektupta Kanal İstanbul ve İBB ile hükümet arasında yükselen gerginlik ve randevu konuları yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Kanal İstanbul" konusunda brifing verme talebini içeren bir mektup sunduğunu açıklamıştı. Gazeteci Hande Fırat, CNN TÜRK ekranlarında 4 sayfalık mektubun detaylarını anlattı.

"MEKTUPTA 3 AYRI ÖNEMLİ BAŞLIK VAR"

Hande Fırat, mektupla ilgili yaptığı açıklamada, "Mektup baştan aşağı Kanal İstanbul değil. İmamoğlu'nun yazdığı mektup 'Kanal İstanbul'a neden karşıyım?' itirazlarından oluşmuyor. Haziran ayından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile hükümet arasındaki sorunların sürekli yükseldiği bir gerginliğin olduğu atfı var. Bu sorunların giderilmesi gerektiği belirtiyor. Bunun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlış yönlendirildiğini iddia ediyor. 3 ayrı önemli başlık var. 'Bakanların açıklaması, bürokraside karşılaştıkları sorunlar ve işin aslı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na göre' şeklinde anlatılıyor. 'Hükümet ile İBB Başkanlığı arasında hızla bir normalleşmeye geçmek istiyoruz' diyor. 'İstanbul'un sorunlarını birlikte çözelim' diyor. Bizzat verme şansından dolayı mutlu olduğu ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı'na ön yargısız okuması temennisi belirtiyor. Randevu talebini hatırlatarak 'Arzu ettiğiniz her türlü bilgiyi arz etmeye hazırım' diyor." ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 4 SAYFALIK MEKTUP VERDİ

Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı erdoğan mektup