İstanbul'da inceleme bahanesiyle eline aldığı telefonları alıp kaçan hırsız kamerada

İstanbul

İstanbul'da girdiği telefoncularda, telefonları inceleme bahanesi ile eline alan şahıs, telefon ile bir anda dükkandan koşarak kaçtı. Kadıköy’de ve Bahçelievler’de farklı tarihlerde aynı yöntem ile hırsızlık yapan ve çaldığı telefonları satan şahıs ile telefonları alan şahıslar yakalalandı.

Farklı tarihlerde Kadıköy ve Bahçelievler ilçelerinde bulunan telefon bayilerine girip inceleme bahanesiyle eline aldığı telefonları çalıp kaçan hırsızın yakalamasına yönelik polis çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerinden kimliği tespit edilen A.O. isimli şahıs, incelemeler neticesinde belirlenen ikamet adresinde yakalandı.

Yapılan araştırmalarda şüpheli şahsın çalmış olduğu ürünleri farklı bayilere ve şahıslara nakit para karşılığında sattığı tespit edildi. Çalıntı telefonları satın alan F.Ü. ve H.A. isimli şahıslar da yakalandı. Şahıslar hakkında “suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi” suçundan adli işlem yapıldı.

4 ayrı “açıktan hırsızlık” suçunu gerçekleştiren A.O. isimli şahıs tahkikat işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Hırsızlık anları ise iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaynak: İHA

hırsızlık haberleri kapkaç haberleri telefon hırsızı Kadıköy