Horozdan kibarlık dersi: Dişisini yağmurdan böyle korudu

İstanbul / haberglobal.com.tr
Gündem haberleri Viral videolar

Yağmur yağınca dişinin yanına giden erkek horoz kibarlık ve centilmenlik dersi verdi. Dişini yağmurdan işte böyle korudu.

Dişini yağmurdan koruyan horoz izlenme rekoru kırdı. Kanadı altına aldığı anlarda dişi horoz da halinden memnun görünüyordu.

Horozlar, genellikle tavukların lideri olan erkek tavuklardır ve genellikle tavuk sürülerini korumak ve yönetmekle görevlidirler.

Horozlar, tavuklardan genellikle daha büyük ve daha iri yapılıdır. Tüy renkleri ve türleri ırklara bağlı olarak değişebilir. Horozların başında, gagasının üzerinde genellikle bir etrafında dönen et parçası olan bir tepesi bulunabilir.

Horozlar, genellikle şafak vakti veya günün erken saatlerinde ötme eğilimindedirler. Bu davranışları, sürüyü uyandırmak, tehlike sinyali vermek ve sınırlarını belirlemek için kullanılır.

Horozlar, tavuk sürüsünü korumak, rehberlik etmek ve sürü içindeki hiyerarşiyi belirlemekle görevlidirler. Diğer tavuklara karşı koruyucu olabilir ve yabancı tavukları veya diğer potansiyel tehditleri gözlemleyebilirler.

Horozlar, tavuklara karşı koruma sağlarlar. Tehlike algıladıklarında veya bir yabancı hayvana karşı tetikte olduklarında, tavukları uyararak onları tehlikeden uzaklaştırmaya çalışırlar.

Horozlar, üreme sezonunda dişilere (tavuklara) çiftleşme davranışlarını yönlendirirler. Tavuklar genellikle horozun liderliğindeki sürüdeki diğer tavuklara karşı üreme haklarına sahiptir.

Horozlar, yürüyüş, gagalama, toprak kazma ve böcek avlama gibi doğal davranışları sergilerler. Bu davranışlar, doğada sağlıklı bir şekilde yaşamalarına yardımcı olur.

Evcil horozlar genellikle tavuk sürüsü ile birlikte tutulurlar. Ancak, horoz tutma politikaları bölgelere ve şehir kurallarına göre değişiklik gösterebilir. Horoz sesinin komşuları rahatsız ettiği durumlarda bazı bölgelerde horoz tutma yasaklanabilir.

Horozların davranışları genellikle genetik faktörlere, çevresel etkenlere ve yetiştirme koşullarına bağlı olarak değişir. Horozların sağlıklı ve dengeli bir diyetle beslenmeleri, uygun barınak koşullarına sahip olmaları ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaları önemlidir.