Hocalı Soykırımı gündem oldu: "Unutmadık, unutmayacağız"

Hocalı Soykırımı gündem oldu: "Unutmadık, unutmayacağız"

Hocalı Soykırımı'nın 29. yıl dönümünde yaşanan acılar Türkiye'de de unutulmadı. "#HocalıKatliamı" hashtag'ı Twitter'da trend topic oldu. Siyasiler de soykırıma tepki göstererek, anma mesajları paylaştı.

Ermeni kuvvetlerin 29 yıl önce Hocalı'da kadın, çocuk ve yaşlı gözetmeksizin yaptığı  soykırımın acısı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. #HocalıKatliamı" hashtag'ı Twitter'da trend topic oldu. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere siyasiler de sosyal medya hesaplarından anma mesajları paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  "Yıllar geçse de acısını unutmayacağımız, hüznünü tekrar tekrar yaşayacağımız Hocalı katliamının 29. yıl dönümünde; kadın, çocuk, yaşlı ayırt edilmeksiniz acımasızca katledilen 613 Azerbaycanlı kardeşimizi rahmetle yad ediyor, dost ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Tek millet, iki devletiz" vurgusu yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında,"Hocalı'da vahşice katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. Hocalı'da yaşananların insanlık suçu olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı da Hocalı'da yaşananları unutmadı. "Kundaktaki bebekleri bile katledecek kadar canileşenleri ise unutmadık, unutmayacağız!" ifadelerine yer verildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları ifade etti: "Hocalı Katliamı'nın 29. yılında acısını ortak acı bildiğimiz dost ve kardeş Azerbaycan halkının kederini bir kez daha yürekten paylaşıyorum. #HocalıKatliamı’nda hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor; tüm insanlık adına, aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum."

MHP de Twitterdan bir paylaşımda bulundu. "29 yıldır Türklüğün kanayan yarası..." denildi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Çocuk, kadın, yaşlı gözetmeksizin savunmasız kardeşlerimize yapılan saldırı, bugün hâlâ yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de bir mesaj yayımladı. “Biz Dağlık Karabağ'ı, Hocalı’yı ülkemizin her hangi bir yerinden; o topraklarda yaşayan ve katledilen kardeşlerimizi ise ülkemizde yaşayan vatandaşlarımzıdan hiç ayırmadık” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğini vurguladı: “Hocalı katliamında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu hunharca katliamı ve faillerini unutmadık, unutmayacağız. ‘Tek millet, iki devlet’ düsturuyla Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Hocalı Soykırımı'nı unutmadı: "Hocalı'm, ay Hocalı'm! Benim şirin kafiyem, benim üççe hecalım... Dünyanın sessiz kaldığı, insanlığın görmezden geldiği insanlık dramı, Hocalı Katliamı'nın yıl dönümünde, Şehitlerimizi rahmetle anıyorum..."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hocalı Azerbaycan’dır. Canlarımızı katlettiler. Şehitlerimize rahmet ve minnetle..." paylaşımı yaptı. 

65. dönem ve parlamenter sistemin son Başbakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “29 yıl önce Hocalı Katliamı'nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, "Ermeni işgalciler 29 yıl önce Hocalı'da yeryüzünün en vahşi katliamlarından birini gerçekleştirirdiler. 613 Azerbaycanlı kardeşimiz şehit oldu. Bu mazlumları asla unutmayacağız. Allah rahmet eylesin. Ebediyyen can Azerbaycan’la birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ise şu mesajı paylaştı: “29 yıldır yüreğimizi yakan ve dinmeyen bir acı... Hocalı Katliamı'nda şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç, unutmamamız için şöyle demişti: "Soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” 

Kaynak: Haber Global TV

Hocalı Soykırımı Hocalı katliamı