Heybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı

İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Yangın 19.45'de kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Alınan bilgiye göre, Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye Heybeliada ve Anadolu Yakası'ndan çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale gemisi sevk edildi.

 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Yangın 19.45'de kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

 

MSB'DEN AÇIKLAMA

 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İstanbul Valiliği ile koordineli olarak Heybeliada’daki yangına müdahale için TCG Ç-144 Çıkarma Gemisi görevlendirilmiş, belediye yangın araçlarının Heybeliada’ya taşınması sağlanmıştır. Deniz Harp Okulu’na ait 1 itfaiye aracı ve ekibi de bölgede çalışmalara destek sağlamaktadır." denildi.

 

 

Heybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 1

 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

 

Yangın bölgesine geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Yangına 2 Uçak, 5 Helikopter, 6 Arazöz, 40 personel sevkedildi. Yangın yerleşim birimlerine yakın değil” ifadelerini kullandı. 

 

 

BELEDİYE BAŞKANI ERDEM GÜL'DEN AÇIKLAMA

 

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül açıklamasında "Barakada çıkan yangın ormana sıçradı" dedi. 

 

Öte yandan Gül, "Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada'ya gelsin. Acil" ifadelerini kullandı.

 

Heybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 2

 

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Valilikten yapılan açıklamada "Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. 

Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. 

Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. 

Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

 

 

Heybeliada'daki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 3

 

İBB: İLK YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Heybeliada'da çıkan 2 ayrı orman yangınına 3 yangın söndürme helikopteri, 1 çıkarma gemisi, 16 araç ve 50'ye yakın personelle müdahale ettiği belirtildi.

 

Açıklamada, karadan ve havadan soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

VATANDAŞLAR DA EKİPLERE DESTEK VERDİ

 

Bu arada, Adalar Belediyesi hoparlöründen eğitimi olan vatandaşlar yangına müdahaleye çağrıldı.

Bazı vatandaşlar da su bidonları, damacana, pet şişe ve kovalarla ekiplerin söndürme çalışmalarına destek veriyor.

 

DENİZ ULAŞIMINA KAPATILDI

 

Heybeliada'da çıkan yangın nedeniyle vapur ve tekne seferlerine kapatıldı. Çıkan yangın sonrası Heybeliada deniz ulaşımına kapatıldı. 

 

 

 

son dakika son dakika haber