Her sabah kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!
Sabahları kahvaltı yapmaya vakti olmayanlar için güzel bir seçenek olan simidin sandığınız kadar masum olmadığını ortaya koyan bir araştırma yapıldı.
Hem ayak üstü atıştırmalık olarak, hem de hafta sonu kahvaltılarının çıtır lezzeti olarak gönüllere taht kuran sıcak simit, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önüne geçtiğini biliyor muydunuz? Çay-simit ikili özellikle Türk kahvaltı kültürünün değişilmezleri arasına girmiş olsa da simitin vücuda çok büyük zararları bulunuyor. Konusunda uzman kişilerce yapılan araştırmalar, 60 gün boyunca her gün kahvaltıda düzenli simit tüketen bireylerin vücut yağlarında ortalama 2,5 kilogram yağ artışı olduğu saptanmıştır. Aynı zamanda simitte bulunan susamın fazlası baş dönmesi yaparak, tansiyonu fırlatıyor.
Sabahın erken saatlerinde tüketilen simit, poğaça gibi yiyecekler, beyne kilo alma sinyallerini iletir, vücut ise alınan bu sinyalleri organlara aktarır. Düzenli olarak bu şekilde yapılan kahvaltı yılda alınması gereken yağ oranının sadece 6 ayda vücuda girmesine neden olur. Aynı zamanda bu şekilde beslenme gün boyu yorgun ve strese sebep olabilir.
SABAHLARI TÜKETİLEN SİMİDİN BİLİNMEYEN ZARARLARI
Simidin zararları, aşırı tüketildiğinde ortaya çıkabilir. Bazı olumsuz etkiler şunları içerebilir:
Aşırı tuz içeriği: Simit genellikle yüksek miktarda tuz içerir. Aşırı tuz tüketimi hipertansiyon, kalp rahatsızlıkları ve böbrek problemleri gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.