İstanbul'da her bütçeye uygun gezi rotaları neler?

Seyahat Gezi Yaşam Haberleri
İstanbul'da her bütçeye uygun gezi rotaları neler?
Fotoğraf: Shutterstock

Bayram tatilini fırsat bilen yüz binlerce kişi soluğu tatil beldelerinde alırken, bayramı İstanbul'da geçirmek zorunda kalanlar ise ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. Doğa ve deniz tutkunları için seçenekler oldukça fazla olsa da bazı mekanlar adeta ceplerde yangına davetiye çıkartıyor.

Kurban Bayramı'nın 9 gün olarak açıklanmasının ardından İstanbul başta olmak üzere büyükşehirler boşaldı, trafik yoğunluğu azaldı, yollar ve toplu taşıma araçları boş kaldı. İstanbul'da kalanlar ise bu sakinlikte tercih edebilecekleri belli başlı rotalar var. Bazı rotalar cep yaksa da her bütçeye uygun gezi planlarını İstanbul'da bulabilmek mümkün.

ADALAR'DA DENİZ KEYFİ 300 TL'DEN BAŞLIYOR

Sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul'da birçok vatandaş ise plajlara girişte alınan ücretlerden şikayetçi. Sarıyer-Kilyos hattında birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada ve Büyükada'daki rakamlar ise 300 liradan başlayıp 600 liraya kadar çıkıyor.

İstanbul'da her bütçeye uygun gezi rotaları neler? - Resim : 1
İstanbulluların popüler rotalarından biri Büyükada. Fotoğraf: Shutterstock

RİVA, ŞİLE, AĞVA POPÜLER

Dar gelirli vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle soluğu, halk plajları, Boğaz hattı ve Sarayburnu kayalıkları gibi yerlerde almayı tercih ederken, birkaç günlüğüne de olsa masraftan kaçınmayıp bayram sefası sürmek isteyenler için İstanbul özelinde birçok farklı seçenek de bulunuyor.
Beykoz'a bağlı Riva ile Şile, Ağva kıyıları hem doğası, hem de sakinliği ile kentte kalanlar için tercih edilen yer arasında başı çekiyor.

ROTA KUZEYE DOĞRU İSE ÇATALCA İNCEĞİZ MAĞARALARI

Polonyalı siyasi sürgünlerin 1800'lerde kurduğu Polonezköy ise Anadolu Yakası’nda tercih edilen bölgeler arasında bulunuyor. Ancak kahvaltısı ile meşhur Polonezköy'de bir kişi ortalama 300 lirayı gözden çıkarmak zorunda. Çatalca ve Silivri'de bu bayram megakentte kalanlar için nefes alınacak yer arasında...

Çatalca'da ızgara çeşitlerinin yapıldığı bahçe-restaurantların yanı sıra İnceğiz Mağaraları’nı da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. M.S. 4. yüzyıldan sonra manastır olarak da kullanılan İnceğiz Mağaraları’ndan sonra İnceğiz Köyü de gezilen rotalar arasında bulunuyor.

İstanbul'da her bütçeye uygun gezi rotaları neler? - Resim : 3
Ayçiçek tarlalarını ziyaret etmek isteyen vatandaşların rotalarını Trakya'ya çevirmeleri gerekiyor. Fotoğraf: Shutterstock

AYÇİÇEÇEK TARLALARI FOTOĞRAF STÜDYOSU OLDU

Çatalca’da köy deneyimi yaşanacak bir diğer yer ise Antikköy. Burada ise doğal köy kahvaltısı ve “kendin pişir kendin ye” konsepti tercih edenleri kendisine hayran bırakıyor.
Silivri ise özellikle Selimpaşa, Kanlı arasındaki sahil bandıyla deniz keyfi yaşamak isteyenler için tercih edilecek yer arasında başı çekiyor. Silivri ve Çorlu sınırlarında bulunan ayçiçek tarlaları ise gezgin ve fotoğrafçıların uğrak yerleri arasında bulunuyor.

ŞEHİR İÇİNDE FAVORİ YILDIZ PARKI

Yeşil tutkunu olanların tercihi ise Bahçeköy, Zekeriyaköy, Fatih Ormanları başta olmak üzere Millet Bahçelerinin olduğu alanlar ile tarihi koruluklar oluşturuyor. Şehir içinde Yıldız Parkı tercih noktaları arasında başı çekerken, Anadolu Yakası'nda ise Caddebostan Sahili şeridi özellikle gençler açısından cazip bölgeler arasında bulunmaya devam ediyor. Sahil bandını tercih edenler yanlarında getirdikleri kamp sandalyeleri ve marketlerden aldıkları yiyecek, içeceklerle güzel bir gün geçirirken, maddi açıdan tasarruf ediyorlar.

Kaynak: Haber Global Web Özel

Kaynak: Web Özel

yaşam haberleri