Helikopterden bırakılan suyun altında kaldı

Muğla

Muğla'da devam eden yangınların söndürülmesi için gönüllü olarak orman işçilerine yardım ederken helikopterden atılan su üstüne düşen Eşref Aşkan, olaydan yara almadan kurtuldu. O anlara ait görüntüsü sosyal medyada ilgi gören imam Eşref Aşkan, yaşadıklarını anlattı

Aşkan, yangınların yerleşim yerlerine ulaşmaması ve en kısa zamanda söndürülmesi için diğer vatandaşlarla işçilere yardım ettiklerini belirterek, "Yangının artmasına sebep olacak çalı çırpıları uzaklaştırmaya, ufak ateşleri söndürmeye çalışıyorduk. O sırada yangına müdahale eden helikopter taşıdığı suyu üzerimize bıraktı." dedi.

Aşkan, yangınların söndürülmesine katkı sağlayabilmek için yarın tekrar çalışmalara katılacağını ifade etti. Bu arada Aşkan'ın olay anında cep telefonuyla çektiği görüntülerde, üzerine helikopterden su atıldığı anlar yer aldı.

Helikopterden bırakılan suyun altında kaldı - Resim : 1

Çökek Mahallesi'nde 3 Ağustos'ta çıkan orman yangınında kuvvetli rüzgarla hızla yayılan alevlere, havadan ve karadan müdahale edildi. Alevlerin söndürülerek kontrol altına alındığı bölgede çalışmalara vatandaşlar ile müftülük çalışanları da destek verdi.

Soğutma işleminin devam ettiği bölgedeki çalışmalara gönüllü destek veren Seydikemer ilçesi Kayadibi Mahallesi Orta Camisi'nin imam hatibi Eşref Aşkan da iki gün önce alevlere müdahale esnasında helikopterden bırakılan suyun üzerine gelmesi üzerine zor anlar yaşadı.

"O an"a ait görüntüleri sosyal medyada ilgi gören imam Aşkan, 2,5 yıldır çalıştığı Seydikemer'in ilk görev yeri olduğunu söyledi. Yangını duyar duymaz müftülük çalışanlarıyla bölgeye gittiklerini, yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını aktaran Aşkan, "Özellikle yangının bulunduğu alanın 150 metre aşağısında yerleşim yerleri vardı. Kim olsa bizim yaptığımızı yapardı. Yangının aşağıdaki yerleşim yerlerine ulaşmaması için mücadele ettik." dedi.

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞTIK"

Aşkan, bölgedeki evlere alevlerin ulaşmaması için bölgede bir hat açmaya çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Yangına çok yakındık. Bu sırada helikopterin alevleri söndürmek için bıraktığı su üstüme geldi. Yarım gün izin aldım. Yine çalışmaya devam ettim. Orada sessiz canların yanması çok acı bir andı. Orada yangın yerinde dualar ettik, bir an önce acı olaydan kurtulmak için dua ettik. Gayretle elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık."

Kaynak: AA

muğla orman yangınları