HDP ile AK Parti arasında 'Kobani olayları soruşturması' tartışması

HDP
HDP ile AK Parti arasında 'Kobani olayları soruşturması' tartışması

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında Kobani olayları soruşturmasına ilişkin tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

HDP: SİYASİ KUMPASLARIN TARAFLARINI SANIK SANDALYESİNDE GÖRECEĞİZ

Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler öncesinde HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma yaşandı.

Meral Danış Beştaş, Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk'un Kandıra Cezaevinde dört yıldır tutuklu oldukları halde Kobani protestosu soruşturması sebebiyle haklarında tekrar tutuklama kararı verildiğini söyledi. "Altı yıl sonra bir gizli tanığın icat edildiğini" belirten Beştaş, "Ahd olsun ki bu siyasi kumpasların taraflarını sanık sandalyesinde göreceğiz. O zamana kadar mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

AK PARTİ'DEN YANIT 

Beştaş'a cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kobani eylemleri başladığında Abdullah Öcalan başta olmak üzere terör örgütünün diğer liderlerinin "Çıkın sokağa." diye kendince talimatlar verdiğini ifade etti.

HDP'nin hatalarını kabul etmediğini söyleyen Turan, "İnsan bir yanlış yapabilir ama sonra 'Biz mahcup olduk, bir sürü insanın katline sebep olduk, amacımız bu değildi. İnsanlar öldü, etraf yandı, yıkıldı, böyle olmasını istememiştik.' der. Bununla önce siyasi olarak yüzleşir, sonra mahkemenin kararını tartışır. Ama siz hiç mahcup olmadan var olan bir kararı 'yok' diye söylerseniz bırakın tehdit diliyle 'sizi yargılarız' demeyi, ben buradan diyorum ki bu millet de bu devlet de bu yargı da bunun hakkını savunacaktır." diye konuştu.

HDP ile AK Parti arasında 'Kobani olayları soruşturması' tartışması - Resim : 2

Kaynak: AA

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş kobani olayları