Hayaller konser, hayatlar Youtube

Gündem haberleri Yaşam Haberleri ÖZEL HABERLER İstanbul Kültür Sanat haberleri Ekonomi haberleri Enflasyon Zam
Hayaller konser, hayatlar Youtube

Konser fiyatları da enflasyondan nasibi aldı. İstanbul'da en ucuz konser bilet fiyatı 500 TL'den başlarken, bu rakam Bodrum'un kalbur üstü mekanlarında 10 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bilet alamayan öğrenci ve gençler ise çareyi halk konserleri, youtube ve 'spotify' gibi uygulamalarda arıyor.

Türkiye'de herkesin müzik zevkine göre konser etkinliği düzenlenirken, birçok yabancı sanatçı ve müzik grubunun da hayran kitlesi bulunuyor. Ancak sevilen sanatçıların konserleri son yıllarda fiyatları ile gündemde. TÜİK'e göre, 2022 yılında konser, tiyatro, sinema harcaması aile başına 78 lira olarak gerçekleşirken, halihazırda bu rakamla sinema bileti bile alınamıyor. Kapısından girilemeyen konserlerin arka planında ise çeşitli maliyet kalemleri var. Bu noktada aslan payı ise sanatçının. Konser alanının kapasitesi, bilet satan organizasyon şirketinin payı, orkestra, sanatçının ve ekibinin gerekirse uçak, otel, yeme içme masrafları da biletlere yansımakta. Özel günlerde ise bu fiyatlar daha da artıyor. 

Hayaller konser, hayatlar Youtube - Resim : 1
Sokak konserlerine ilgi büyük.

İPTAL EDİLİYOR

Son olarak dünyaca ünlü tatil yerlerinin başında gelen Bodrum'daki yüksek konser fiyatları ünlüleri de vurdu! 4 ünlü sanatçının konserinin biletlerini ortalama 10 kişi satın aldığı için iptal edildi. İstanbul'da da benzer tablo söz konusu. Örneğin Harbiye'de 24 Temmuz'da sahne alacak Karsu'nun konser biletleri ortalama 500 TL'den başlıyor, sahneye yaklaştıkça ve localarda fiyatlar 5 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Uygun fiyatlı biletler ise dakikalar içerisinde tükeniyor.

KALEO GRUBU 1200 TL

Şarkıcı İbrahim Tatlıses'in 11 Temmuz'da Harbiye'deki konser biletleri 620 TL, 8 Ekim Adana'da vereceği konserin biletleri 650 TL, 9 Ekim'de Gaziantep'te vereceği konserin biletleri 750 TL'den satılmakta. 

Yabancı ünlülerin de konser biletleri ortalama rakamların üzerinde. İzlandalı rock grubu Kaleo'nun aynı tarihte Küçük Çiftlik Park'ta vereceği konser için en uygun bilet genel alanda bin 200 TL, sahne önü 2 bin 100 TL iken VİP balkon fiyatları ise 3 bin TL'den satışa sunuldu.

İBB'nin Yenikapı'da 2-17 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği ve aralarında Yıldız Tilbe, Pinhani, Sertap Erener, Mabel Matiz, Manga ve Kenan Doğulu'nun da yer aldığı konserlerin biletleri ise 250 TL'den satılıyor.

ALTERNATİF SPOTİFY 

Görüştüğümüz birçok öğrenci ve genç ekonomik koşullardan dolayı halk konserlerini tercih ettiklerini söylüyor. Kimisi de kombine bilet alarak konser ihtiyacını ekonomik yollardan giderdiklerini anlatıyor. Haberglobal'e konuşan Oytun Süer,  halk konserlerinin ücretsiz olduğu için izdiham yaşandığını ve rahatça eğlenemediğini belirtiyor ve bugüne dek en yüksek ödeme yaptığı konserin 800 TL ile Mert Demir olduğunu söylüyor. Süer ayrıca Rock müziğin Rönesansı sayılan Corey Taylor'un biletlerinin bin 400 TL olduğu için gidemediğini anlatıyor. Süer, konserlere alternatif olarak Spotify kullandığını ancak Youtube konser kayıtlarının daha güncel olduğu bilgisini de paylaşıyor. 

Hayaller konser, hayatlar Youtube - Resim : 2
Konserlerde herkes sonra izlemek için kayıt alıyor.

KARABORSA'YA DÜŞÜYOR

Ali isimli bir diğer öğrenci ise özellikle dünyaca ünlü grupların biletlerini erkenden alan ve sonrasında karaborsada satan insanların olduğu bilgisini paylaşıyor. Yine Twitter'da yapılan konser biletleri pahalı mı anketine ise yüzde 83'ün pahalı yanıtı verdiği görülüyor.

İstanbul'da Bilgisayar Mühendisliği okuyan Serhat Sarı da (22), sevdiği müzik gruplarından dolayı genelde ücretli konserleri tercih ettiğini söylüyor. Sarı, "Bunun sebebi ise organizasyonun daha profesyonel olması ve seyirci kitlesinin daha uyumlu olması. Ancak genel olarak halk konserlerinin de olmasını destekliyorum ve yeri geldiğinde onlara da katılım sağlıyorum" diyor.

[email protected]

Kaynak: Web Özel