Hayal kırıklığına uğrayan karga bunu yaptı!

HaberGlobal.com.tr
Kuş videoları Viral videolar

Fırçayla tüyleri taranan karga fırçalama kısa sürünce büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Gidip fırçayı alıp geri getirdi... İşte o anlar..

Kargalar en zeki kuş türleri arasında yer alıyor. Gerekirse amacına ulaşmak için alet de kullanabilen kargaların zekasına bir örnek daha.

Tüyleri taranan karga işleme ara verilince şaşkına dönüyor ve bunu kabullenmiyor. Gidip fırçayı alıp geri getiriyor ve fırçalama işleminin devam etmesini istiyor. İşte o anlar...

KARGALARIN ZEKASI

Kargalar oldukça zeki kuşlardır. Özellikle problem çözme yetenekleri ile tanınan kuş türlerinden biridir. 

Kargalar, çeşitli araştırmalara ve problem çözme deneyimlerine dayanarak, karmaşık sorunları çözebilme yetenekleriyle bilinirler. Araştırmalara göre, kargalar, aletleri kullanma, görevleri sırasıyla tamamlama ve çeşitli durumları analiz etme konusunda yeteneklidir.

Kargalar, uzun vadeli bellek ve tanıma yeteneklerine sahiptirler. Yıllar boyunca belirli insanları, diğer hayvanları veya tehlikeli durumları hatırlayabilirler.

Kargalar, sosyal bağlantılar kurabilen ve diğer kargalarla işbirliği yapabilen sosyal zeka gösterirler. Grup içindeki hiyerarşi ve sosyal etkileşimleri anlama yetenekleri vardır.

Kargalar, çeşitli sesleri ve hatta insan konuşmalarını taklit edebilirler. Bu, iletişim kurma ve öğrenme süreçlerini içerir.

Kargaların zekası, beynin gelişmiş ve katmanlı yapısı ile ilişkilidir. Beyinleri, vücut büyüklüklerine oranla diğer kuş türlerinden daha büyük ve kompleks olan kuşlarla benzerdir. Kargaların bu zekaları, çeşitli ortamlarda ve koşullarda hayatta kalmalarına ve başarılı bir şekilde adaptasyon sağlamalarına yardımcı olur.