Havada transfer yasağı sona eriyor

Gündem haberleri istanbul havalimanı
Havada transfer yasağı sona eriyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, uçuş ekiplerinin havayolu şirketi değiştirmesinin önüne geçmek için yayımlanan genelge yarın itibarıyla sona eriyor.

AirportHaber'e göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, uçuş ekiplerinin havayolu şirketi değiştirmesinin önüne geçmek için yayımlanan genelge yarın itibarıyla sona eriyor.

“Uçuş ekibi sıkıntısının yaşandığı ülkemiz havacılık sektöründe, bu yoğun aylarda yaşanan sirkülasyonun, ekiplerin başka bir işletme bünyesinde göreve başlayabilmek için almak zorunda oldukları eğitimler sebebiyle belirli bir süre o ekipten istifade edilememesine sebebiyet verdiği, değerlendirilmiş olup, bu durumlar göz önüne alındığında bu aylarda yaşanan ekip sirkülasyonunun dolayısıyla uçuş emniyetini olumsuz yönde etkilediği tespit edilmiştir” denilerek hazırlanan ve son beş yıldır uygulanan transfer yasağı 1 Eylül itibarıyla sona eriyor.

1 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında uygulanan transfer yasağı bu yıl 7. kez uygulandı.

Söz konusu yasağın sona ermesiyle uçuş ekiplerinin farklı şirketlere yönelmesi de söz konusu olacak. Bu durumda özellikle pilot arayışı içindeki şirketler pilot transfer edebilmek için yoğun bir çaba içerisine girecek.

Yaz dönemindeki yoğunluk sebebiyle pilot sayılarının yetersiz olduğu gündeme gelmiş ve pilot alımı için çeşitli arayışlara girildiği konuşulmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü