Hatay'da hayatını kaybeden depremzedelere hakaret eden imama tepki yağıyor

Kahramanmaraş Depremi Hatay Konya

Konya Tahir Büyükkörükçü Cami imamının vaazında Suriyeli depremzedenin naaşı mis gibi kokarken Hatay'daki diğer depremzedelerin naaşlarının pis koktuğunu söylemesi büyük tepki çekti.

6 Şubat sabahı Türkiye en acı günlerinden birine uyandı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe depremlerde on binlerce canımızı kaybettik. Tüm Türkiye bu acının ortağı oldu, gözyaşları sel oldu.

Ancak Konya'da bulunan Tahir Büyükkörükçü Cami İmamı'nın sosyal medyada paylaşılan videosunda söyledikleri Türkiye'nin yüreğine bir bıçak gibi saplandı.

Vaaz veren imamın Mevlid-i Şerif programında söylediği belirtilen ifadeleri depremde hayatını kaybedenleri, onların yakınlarını ve tüm Türkiye'yi dehşete düşürdü.

S. A. isimli imam Hatay'da enkaz altından çıkarılan Suriyeli bir depremzedenin naaşının mis gibi koktuğunu öne sürerken diğer depremzedelerin naaşlarının pis koktuğunu iddia etti.

Sosyal medyada hızla yayılan video büyük tepkilere neden oldu.

Onlarca kaybedilen cana ve akrabalarına cami içinde hakaret eden imama en büyük tepkiyi gösterenlerden biri de depremde eşini, iki oğlunu ve çok sayıda akrabasını kaybeden F5 Haber kurucusu M. Sait Bilgin oldu.

Bilgin, "İnsanlar günler ve haftalar sonrası yakınlarının şişmiş, kokmuş, bazen çürümüş ve parçalanmış cesetlerine ulaştı ve defnetti. Yıkanamadılar bile. Yüzbinlerce insanın yaşadığı bu travma üzerinden nur tasviri yapmak bir inanana yakışmaz" diye yazarken "İkiz oğullarım dışında 27 yıllık arkadaşımı yani karımı, babasını, kardeşlerini, yeğenlerimizi kaybettik. Ve hem onların hem başka çocukların parçalarını topladık enkazda günlerce. Parçalanmamış olanlara şükrettik. Kalbimiz paramparça oldu, etimizden parçalar koptu ama gıkımız çıkmadı, sabrettik, Allah'a sığındık. Bu yüzden bir hadsizin kıt aklınca irşadına bu acıyı malzeme yapmasına gönlüm razı değil" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Kaynak: Haber Global TV

Konya deprem Kahramanmaraş depremi Hatay imam