2 kentte depremin birinci yıl dönümünde eğitim-öğretime 1 gün ara verilecek

HATAY/DHA
son dakika Hatay Kahramanmaraş Depremi Gündem haberleri
2 kentte depremin birinci yıl dönümünde eğitim-öğretime 1 gün ara verilecek

6 Şubat tarihli depremlerin en büyük yıkım ve can kaybına yol açtığı kent Hatay'da ve depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, felaketin birinci yıl dönümünde okullar tatil edilecek.

Deprem kentleri Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş'ta okullar 1 gün tatil edildi.

6 Şubat 2023'te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin büyük yıkım ve can kayıplarına neden olduğu Hatay ve depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, afetin birinci yıl dönümünde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü dolayısıyla ilimizde düzenlenecek anma programı, vatandaşlarımız tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısıyla yoğunluk oluşabileceği değerlendirildiğinden ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat 2024 Salı günü bir gün eğitime ara verilmiştir. Ayrıca anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personellerimize kamu hizmetini aksatmayacak şekilde kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirler alınarak her türlü kolaylık sağlanacaktır” denildi.