Hatay'da patlama! 2 terörist de etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin aranan diğer teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurarak "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşanırken, araçtaki patlama sonucu 1 polis yaralandı.

Hatay'da patlama! 2 terörist de etkisiz hale getirildi - Resim : 1

Olay, İskenderun ilçe merkezi Pac Meydanı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İskenderun ilçesinde polis ekipleri Payas’ta uygulama noktasına saldırı girişiminde bulunan teröristlerin bulunduğu otomobili takibe aldı. Otomobilde bulunan 2 terörist ile polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama meydana gelirken, olayda İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve 2 vatandaş yaralandı. Teröristlerden biri etkisiz hale getirilirken, diğeri ise kaçtı. İskenderun ilçesindeki bir meslek lisesinde sıkıştırılan terörist, emniyet ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

İkinci teröristin de yakalanmasının ardından ilçede büyük sevinç yaşanırken, vatandaşlar teröre lanet eden sloganlar attı.

BAKAN SOYLU: İKİ TERÖRİST DE ELDE

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde Hikayesini anlatacağız" diyerek aranan diğer teöristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 


Hatay'da patlama! 2 terörist de etkisiz hale getirildi - Resim : 2

"AMANOSLAR'DA PKK İMHA EDİLDİ"

Hatay Valisi Rahmi Doğan açıklamasında  "Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

Vali Doğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bugün İskenderun'a inen bu 2 terörist, güvenlik birimlerimizin Amanoslar'da sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı ve peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar. Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken bir terörist imha edildi ve kendisini de o esnada patlattı. İkinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanos Dağları'nda, Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır. Bunu gönül rahatlığı içerisinde tüm kamuoyuna, tüm halkımıza, vatandaşlarımıza söylemek istiyorum. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum, herhangi bir can kaybımız yoktur"

Hatay'da patlama! 2 terörist de etkisiz hale getirildi - Resim : 3

 

Hatay'da patlama! 2 terörist de etkisiz hale getirildi - Resim : 5

 

Hatay'da patlama! 2 terörist de etkisiz hale getirildi - Resim : 6

HATAY’DA JANDARMA UYGULAMA NOKTASINA SİLAHLI SALDIRI: 1 ASKER YARALI

Edinilen bilgiye göre, Payas ilçesinde jandarma uygulama noktasına kimlikleri belirlenemeyen şüpheliler silahlı saldırı düzenledi. Uygulama noktasında görevli askerlerin karşılık vermesi ile yaşanan sıcak çatışmada 1 astsubay yaralandı. Yaralanan asker hastaneye kaldırılırken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin İskenderun ilçesine doğru kaçtıkları öğrenildi.

 

Hatay'da patlama! 2 terörist de etkisiz hale getirildi - Resim : 7

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber