Hastanede kayıt dışı estetik operasyon yaparak hastalardan para aldığı öne sürülen 2’si doktor 8 şüpheli serbest bırakıldı

Diyarbakır Gündem haberleri
Hastanede kayıt dışı estetik operasyon yaparak hastalardan para aldığı öne sürülen 2’si doktor 8 şüpheli serbest bırakıldı

Diyarbakır'da bulunan Bismil Devlet Hastanesi'nde, kayıt dışı burun estetiği yaparak hastalardan para aldığı suçlamasıyla gözaltına alınan 2'si doktor 8 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Skandal, Diyarbakır'da yaşandı.

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında, Bismil Devlet Hastanesi'nde görev yapan kulak burun boğaz doktoru R.A. ile H.S.'nin, hastalara burun estetiği ameliyatı teklifinde bulunduğu ve devlet hastanesinde kayıt dışı ameliyat yaptıkları belirlendi.

Yürütülen soruşturmada, B.Ö., M.E., M.A. ve B.E. ile tıbbi sekreter  E.Ö. ile E.A.'nın da doktorlarla birlikte çalıştığı tespit edildi. Şüphelilerden doktor H.S., kısa süre önce tayini çıktığı İstanbul'da, diğer şüpheliler ise ilçedeki adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAZA SONRASI KALP MASAJI YAPILAN SÜRÜCÜ, HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Antalya'da otomobil park halindeki minibüse arkadan çarptı. Kaza sonrası çevredekilerin kalp masajı yaptığı otomobil sürücüsü Murat Toprak, hastanede yaşamını yitirdi.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi Barış Manço Bulvarı'nda meydana geldi. Seyir halindeki otomobillin sürücüsü Murat Toprak, önce park halindeki minibüse, ardından kaldırımdaki ağaca çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Murat Toprak ile aynı araçtaki Ercan Özbek ve park halindeki minibüsün sürücüsü Sinan Uğurtaş yaralandı. Otomobilden çıkarılan sürücü Murat Toprak'a ise çevredekiler kalp masajı yaptı. 

İhbarla gelen sağlık ekipleri Murat Toprak, Ercan Özbek ve Sinan Uğurtaş'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Murat Toprak ambulansla götürüldüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Ekiplerin kazayla ilgili incelemesi devam ediyor. 

KALP MASAJI CEP TELEFONU KAMERASINDA 

Kaza sonrası otomobilden çıkartılan sürücü Murat Toprak'a vatandaşların ilk müdahalesi, bir kadın ile erkeğin de kalp masajı yaptığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir kadının ise Toprak'ın başını tuttuğu görüldü.