Hande Ataizi, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında

Jülide Ateş
Hande Ataizi, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında

Jülide Ateş'in sunduğu 40 programının bu haftaki konuğu Hande Ataizi oldu. Ataizi o soruda gözyaşlarına boğulurken 24 saatlik evliliğine ilişkin soruya ise "İstenmeyen gelin oldum" cevabını verdi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş'in sunduğu 40 programının bu haftaki konuğu Hande Ataizi oldu. 

Hande Ataizi kendini nereye ait hissediyor?

Bizm ailemiz İstanbul kökenli. Bursa'da dünyaya geldim. Bursa'ya artık dönmem mümkün değil.  Ben, annem, kardeşim ve oğlumla kaldık. Oradaki günlerimi özlüyorum.

Babanız sizi neden terk etti?

Babam iş için Japonya'ya gitmek istedi o arada Ulu Camii'de bir iş var fazla kazanırsınız diye bir şey takılıyor kafasına. Babam 25 yaşlarında tarikata katıldı ve bu hayatı tercih etti. Sadece 5 vakit namaz değil kılmadıklarını da kılardı.Ölene kadar da oraya hizmet etti.En son Gülhane'de hayvanat bahçesinde son kez görüştük.

 

Babanı affedebildin mi?

Ölümüne kadar hep uzaktı benim için. "Bir gün yüzleşebilir miyim" sorusu vardı aklımda. Babamdan dinlemek istedim. Çünkü Allah'a yakın olmak isteyen birinin evladından uzaklaşması mümkün müydü? Hala affedemediğimi düşünüyorum. Aslında affetmiştim. O ölümle birlikte benim sorgu hakkım kalktı. Vefat etmiş birini affetmemek kötü bir şey olabilir ama bu böyle. Annem çok sevgi vererek büyüttü. Babamdan da alsaydım belki öfkelerimi dindirebilirdim.

Hande Ataizi'nin annesi olmak kolay mı?

Ergenlik dönemimde zorlandığı doğrudur. Annemle ilişkilerim hiç bozulmadı. Hatalarımı gördüğü zaman "Sen prenses olarak dünyaya geldin. Kendini aşağı çekmek istiyorsun" dedi. Ben de oğluma bunları öğretmeye çalışıyorum.

Üvey babayla büyümek yaşamını nasıl etkiledi?

"ÜVEY BABAM İNTİHAR EDEREK ÖLDÜ"

Daha önceki eşinden 2 erkek çocuğu vardı. Haliyle tek kızıydım. Beni çok sevdi. Benim için iyi bir babaydı. Sonra kardeşim Sinan oldu. İntihar ederek hayatını kaybetti. Bu bana iyice travma oldu. Kendi babamın yapamadığı çok şeyi yaptı. Benim için değerli.

Anneni üvey babanın intiharı nedeniyle suçladın mı?

Hayır. İntihar olayları birden gelişiyor. Borçları olduğunu öğrendik. Annem 2 yanlış evlilik ve boşa geçmiş yıllar olarak Sinan'ın da etkilenmemesi için çok şey yaptık. Ne kadar psikolog da olsa o da bir insan. Ölümünden asla ve asla annem sorumlu değil. Annemin evliliklerini bitirecek hiç cesareti yoktu. Bir kişinin ölümü annemin yeniden hayata başlamasına neden oldu. 

Hande Ataizi, Jülide Ateş'in sunduğu 40 programında - Resim : 1

Hiç psikolojik destek gördün mü?

Kendimi anlatmayı sevmiyorum. İki kere gittim. Bütün çocukluktan gelenleri bir kenara bırakıp yeni bir şekilde yol çizmeyi ve derine inmemeye karar verdim. Ana odaklanıp. Mutsuz olduğum durumlardan kaçmayı denedim. Hiç antidepresan kullanmadım. 

Hande Ataizi ilişkilerinde terk edilmekten mi korkuyor?

Daha güvenli suları tercih ettim. Ve terk edilmeden terk etmek istedim. Baba durumu benim için travma. Bir filmde izlemiştirm "Baba travması yaşayan kadınlardan kaçın". Gerçekten de böyle. Bu ayarı yapabilmek çok zor oldu benim için. Tolerans dediğim şey ben de azaldı.

Bugün Hande Ataizi nasıl erkek arıyor?

Benim mutlu olmam için bir erkeğe ihtiyacım yok. Benim için arkadaşlık çok değerli. Hayatıma girecek biri olacaksa ekstradan bu haneye mutluluk getirsin. Bir buçuk yıldır keyif aldığım mutlu olduğum bir ilişkim var. Dinç'i oğlumla 7 ay sonra tanıştırdım. O evde güzel bir enerji var. 

Boşandığın için pişman mısın?

Başlarda çok düşünüp benden mi kaynaklandı diye düşündüm. Güzel bir iletişimimiz vardı. Benjamin çok fazla konuşmayı, dertleşmeyi seven biri olmadı. Yine dünyaya gelsem evlenirdim. Sonuçta Leon var. Daha fazla mücadele edebilirmiydik, edebilirdik. Ama çok mutsuzduk. Hemen boşanmadık bir yıl olur mu olmaz mı diye düşündüm.

Hande Ataizi nasıl bir anne?

Oğluma imkanlarımla en iyi eğtimi vermeyi istiyorum. Spor yapmasını isterim. Benjamin bu bölümde daha hırs ve iddialı. Ben bu kısmın eğlenceli tarafındayım. 

Hande Ataizi yeniden evlenip çocuk yapar mı?

Çocuk yapmam. Bir buçuk yılı aşkın bir ilişkim var. Karşı taraftan ben bu teklifi çok iyi bir şekilde algıladım. Arzu istek ve ilişkimizi daha olumlu etkilerse pandemi sonrası evleneceğiz.

24 saatlik evlilik nasıl bir duyguydu?

"İSTENMEYEN GELİN OLDUM"

Biz birlikte olduğumuz zaman 8. ayda evlilik teklifi etti. Ben her zaman benim onu sevdiğmden daha çok seven biriyle birlikteydim. Annem dedi ki: "Seviyorsun musun. Fethi'ye evlilik sözleşmesi öner. Madem karşı taraf zengin ve para alacak bu kız diye düşünüyor" Fethi'ye söyledim bunları. O da "Böyle bir şey olmaz evleceneğim kadına" dedi. Nikah kıyıldı. Sözleşmeyi imzaladım. En son arabada giderken "Beni sevseydin ananla birlikte o sözleşmeyi avukata götürmezdin" dedi. Sonra böyle deyince benim hayatımda bir annem var. Sonra bir gece olan olay bu oldu.

Erkek arkadaşının ailesi sizi kabul etmezse ne olur?

Herkesin kafasında gelin-damat modeli var. Beni istemeyebilirler. Ancak karşımdaki insanın duruşu benim için daha önemli. Kukla gibi idare edilmeyen. Kendi başarısını elde etmiş kişi olmasını isterim. Bir şekilde iki kişi el ele verdiğinde her şey hallolur.

Hande Ataizi'nin tercihi genç erkekler mi?

Beni üzen tek şey şuan yaş farkı. Dinç ile çok fazla yaş farkımız var gibi değil. Ama realite 20 yaş. Annemi de rahatsız etti onun annesi de rahatsız oldu. Ben bakış açımı değiştirdim "20 yaz 20 kış" olarak bakmaya başladım.

Hande Ataizi ilişkilerinde yerli ve milli mi?

Benim için önemli olan kendi standartlarını yapıyorsa sorun olmaz. Ama var olup saklıyorsa sorun oluyor.

Hande Ataizi nasıl bir kadın?

Rolleri değişmemek lazım. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olarak bütün ailenin sorumluluğunu erkek gibi almış durumda oluyorum. O naifliği ve feminel duyguyu kaybetmememiz lazım. 

Hande Ataizi lüks hayat meraklısı mı?

Görgülü bir ailede yetiştim. "Kim aldı bu lüks arabayı" diye manşet attılar. Oysa ben bu arabayı kendim aldım. Belli kaliteleri olan bir insanım. Küçük yaşlarda 6-8 ay minibüse otobüse binerek tiyatrodan kazandığım parayı o zamanın CD Player'i vardı onu aldım. Bu demek değli lüksü seviyorum.

Hande Ataizi zengin erkekler mi birlikte olur?

"ZENGİN OLAN DA CİMRİ ÇIKTI"

Hayatımda çok varlıklı 2 kişi oldu birincisi 24 saatlik evli kaldığım biri, diğeri de ondan sonra birlikte olduğum kişi.Benim için önemli olan Paris'e gitmek değil.Paris'e kimle gittiğim. Hep kalbimin sesi dinledim. Zengin olan da cimri çıktı. 

Hande Ataizi artık varlıklı değil mi?

Metro kullanıyorum. Kendimden 20 yaş küçük sevgilim olunca orada bir sempatim oldu. New York'a gidip 1 yıl kalarak kendime ödül verdim. Döndüğümde o kadar çok şey değişti ki. Metro benim hayatımı çok kolaylaştırıyor. Her zaman kullanıcam. 

Hande Ataizi sinemaya küskün mü?

Yaptığım işler 5-4 yıl sürdü. Sinemalara gidemedim.Gelen teklifleri red ettim. Tiyatro 2 sene önce yaptım. Gene yapıcam.

Hande Ataizi şöhretini çıplaklığa mı borçlu?

"KAFAMIN DÖNDÜĞÜ ZAMANLAR OLDU.NASIL YAPTIM BİLMİYORUM"

Ben Yıldız Kenter'in öğrencisiyim. Bize her zaman "Böyle bir derdiniz olmasın" denildi. Ben bir konservatuar öğrencisi olarak bunu uyguladım.90'larda çektirdiğim fotoğrafların ne anlama geldiğini düşündüğümde bulamıyorum. Bazı fotoğrafların kaldırılmasını bile istediğim oluyor. Kafam mı döndü? Nasıl yaptım? bilmiyorum. 

 

Sunuculuğu oyunculuğa tercih mi ettin?

Bir durmak istedim oyunculukta. Sürekli karavanda sabahlama süreci zorladı. Oyuncu olmak istediğimin başka nedenleri vardı. Oyuncu olmasaydım "süper özgüvensiz" biri olurdum.

Hande Ataizi kariyer basamaklarında hiç tacize uğradı mı?

Evet oldu. En son olan şey benim işime de mal oldu. Yasak Elma'dan bana teklif gelmişti. Talat Bulut olayıydı, Aytaç Arman ile ben sinema filmiyle oynuyorduk. İkisi arasında bir tartışma olmuştu. Yasak Elma'dan da bana teklif gelince. Karşımda ve beni taciz eden kişi sosyal medyada kıyameti kopardı. Ben geri çekildim. Bu kişiler varlığını sürdürecek. Biz de sesimizi kısmamalıyız. Orada bir kız taciz edildiğini söyledi. Kadınlar Talat Bulut'u tuttu. Ben ağzımı bile açmadan bazı şeyler arşivden çıkarıldı. Kendi cezasını çeksin

 

Türkiye'de LGBTİ bireylerin hakları korunabiliyor mu?

Türkiye'de hali hazırda kadına şiddet durmuyorken haliyle LGBTİ geri planda kalıyor ve çözülmüyor. Belli dönemlerde bir şeyler ötekileştiriliyor. Renklere saygı duymak zorundayız. O zaman ortak hak kavramı oluşur. Hümanist bir şekilde bunun destekçisiyim. 

Trans bireyi canlandırdığınız film neden gösterime girmedi?

Girecek. Ama pandemi sürecinden dolayı özellikle bekletiliyor.

Hangi oyuncuyla başrol olmak isterdin?

Aslolan aslında hikaye. Hikayadeki benim karakterim önemli.

Hande Ataizi, Sevda Demirel'den reyting uğruna mı tokat yedi?

İlk defa tokat yiyen insan ben miyim. Uzatılacak bir şey değil. 

Sevda Demirel, Hande Ataizi'nin kabusu mu?

Orada gerçek bir soru sordum. Uzatan karşı taraf. Kimseyle bir derdim yok. Konuk seçme gibi bir şansımız yoktu. Benim insiyatifimde olan bir masa değildi. Daha da küçüktüm. 

Hande Ataizi ile Cem Davran arasında neler yaşandı? Cem Davran "Tuvalet penceresi" imasını neden yaptı?

Bizim aramızda hiç bir şekilde terslik yoktu. Bu zamana kadar husumet yoktu. İzlediğimde şok oldum. Üzüldüm. Kendisi aramadı bile beni.Kırgınım. Dostluğumuz adına hiç hoş olmadı. Ben onun haklarını hep savundum.

Sahip olduğun şöhreti taşıyamadığın zamanlar oldu mu?

Mutlaka oldu. Mekanın reklamı olmasın diye tuvalet penceresinden kaçtığım bir olayda kandırılmıştım. Fakat medyaya o garip fotoğraf düştü. 

Hande Ataizi hayatı uçlarda mı yaşar?

Evet. Kendime göre yaşadım. Birileri için yaşamaya karşıyım.Hatalarımın bedellerini ödüyorum. Bir dönem çok zıtlaştım paparazzilerle. Çok üstüme gelmişlerdi. Ben Türkiye'de ailenin yaramaz kızı oldum. En azından bir hikayem var. 

Hande Ataizi magazincilerle kavgayı bıraktı mı?

Şimdi çok saygılılar. Eskiden öyle değildi. 

Kenan İmirzalıoğlu kötü bir oyuncu mu?

Katıldığım programda pek de duyulmayacağını düşünerek o cümleyi kullandım. Kenan'ın bana bir kötülüğü yok. Bir de böyle duyulup olunca çok üzüldüm.

Hande Ataizi ruhsar karakterini neden aşamadı?

150 dakikalık işlerden 40 dakikalık güzel şeyleri göremiyoruz. Ölümü çok tatlı anlatıyordu. O dönemde depremde annesini kaybeden çocuklar geliyordu. Çocuklar "annemi görürsen selam söyle" diyordu. Tatlı ve güzel bir işti.

Hande Ataizi anne olunca hayatında neler değişti?

Annelik benim sınırım oldu ve çok iyi geldi. Keşke daha önce girseydi hayatıma. Keyifsiz ve hayattan hiç zevk almadığım dönemde gönderildi. O dönemimden bir anda bir ışık gibi tutunarak çıktım. İyi ki doğmuş. Leon öncesi ve Leon sonrası var hayatımda. 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Hande Ataizi Jülide Ateş 40 programı