Halil Sezai tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

İstanbul

Tuzla'da 67 yaşındaki komşusunu darp eden Halil Sezai, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılıktan da Halil Sezai ile ilgili açıklama geldi.

Şarkıcı Halil Sezai Tuzla'da 67 yaşındaki komşusunu darp ettiği gerekçesiyle ifade vermek üzere Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na geldi.  Polis eşliğinde adliyeye getirilen Sezai'nin sağ elinin sargılı olduğu görüldü.  

TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Savcılık ifadesinin ardından Halil Sezai, kasten yaralama ve tehdit suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da Halil Sezai ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul ili Tuzla ilçesindeki bir villa sitesinde 15.09.2020 tarihinde Halil Sezai Paracıkoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir grubun karıştığı kavgayla ilgili kolluğa ihbarda bulunulması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında olayın komşu villalardaki kişiler arasında yaşandığı belirlenmiş, 
tarafların karşılıklı beyanları alınmış ve kolluk ekibine “iddialar doğrultusunda delil toplanması ve akabinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza bilgi verilmesi” yönünde talimat verilmiştir.  Mağdur H.M isimli kişi hakkındaki doktor raporunda basit tıbbı müdahale ile giderilebilir nitelikte hafif şekilde yaralanma olduğunun belirtilmesi üzerine şüpheliler serbest bırakılmıştır.

Devam eden araştırmalar kapsamında 16.09.2020 tarihinde kamuoyuna yansıyan ve sonradan soruşturma dosyasına giren görüntüler ve alınan beyanlar doğrultusunda soruşturma genişletilmiş olup, şüpheli Halil Sezai Paracıkoğlu hakkında Silahla Kasten Yaralama, Hakaret, Konut Dokunulmazlığını İhlal ve Tehdit suçlarından ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmesi yönünde kolluğa ek talimat verilmiştir.

17.09.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilip ifadesi alınan şüpheli, Silahla Yaralama ve Silahla Tehdit suçlarından tutuklanması talebiyle İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve suç işleyen kişiler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi için gerekli işlemler titizlikle sürdürülmektedir."

Halil Sezai tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi - Resim : 1

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Halil Sezai'nin kavgası ile ilgili yeni güvenlik kamerası görüntüleri çıktı.  Görüntülerde Halil Sezai ve beraberindekilerin tartıştıkları kişiye vurdukları da görülüyor.

Halil Sezai tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi - Resim : 2

Kaynak: DHA

Halil Sezai Tuzla